19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ ΜΕ ΤΗ ΤΡΙΤΗ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ ΜΕ ΤΗ ΤΡΙΤΗ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Ηράκλεια νίκη του δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση ως προέδρου, με τη παράταξη που στηρίχτηκε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, στη χθεσινή συνεδρίαση των μελών της ΠΕΔΑ για την ανάδειξη προεδρείου. Η εκλογή έκπληξη επιτεύχθηκε μετά την συνεργασία τριών παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητοι), αφού είχε προηγηθεί διεκδίκηση της προεδρίας στο πρώτο γύρο, από Στεργίου με 9 ψήφους, Σαράντη με 5, Γκότση 5 και Ιωακειμίδη 4, όπου φυσικά κανείς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα στον τρίτο γύρο να κερδίσει ο κ. Γκότσης λαμβάνοντας 14 ψήφους.

Πέντε (5) της παράταξής του, 5 της παράταξης του κ. Σαράντη, να θυμίσουμε ότι πιέστηκε να μην θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα και 4 του κ. Ιωακειμίδη. Στον αντίποδα 9 πήρε ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου, ο οποίος στηριζόταν από τη Ν.Δ., ενώ υπήρξαν δύο λευκά των μελών της ΠΕΔΑ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Αντιπρόεδρος ΠΕΔΑ εξελέγη ο δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης με Γ.Γ. το δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη.

Ως μέλη της Ε.Ε. εκλέχτηκαν ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και ο τέως δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Και οι τέσσερις προαναφερόμενοι προτάθηκαν απ’ τις προαναφερόμενες συνεργαζόμενες παρατάξεις στην ΠΕΔΑ (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητο)ι.

Η εν λόγω εκλογή σημαίνει ότι τη πλειοψηφία στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο (ΕΔΣΝΑ) αναμένεται να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εν εξελίξει διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για τους ΧΥΤΑ της Αττικής. Με δεδομένες τις εξαγγελίες της κ. Δούρου αναμένεται η ακύρωσή τους.  

Μετά τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΕΝΠΕ, η σημερινή είναι μια ανέλπιστη νίκη που ‘’ισοφαρίζει’’ τις χασούρες.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα