29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΝΝΕΔ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΝΝΕΔ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑ

Επιστολή στην κα. Ardianna Hobdari, Πρέσβη της Αλβανικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, σε σχέση με τη διαχείριση του ζητήματος των κατεδαφίσεων των ακινήτων που ανήκουν σε Έλληνες Ομογενείς στη Χειμάρρα. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Προς
Κα. Ardianna Hobdari
Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα
Αλβανική Πρεσβεία στην Ελλάδα,
Βεκιαρέλη Αριστ. 7, 15237, Αθήνα, Ελλάδα

Εξοχότατη κυρία Πρέσβη,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα σε σχέση με τα δικαιώματα των Ελλήνων Ομογενών στη Χειμάρρα. Από το πρωί της Τρίτης παρακολουθούμε με αγωνία τις κατεδαφίσεις σπιτιών και καταστημάτων ιδιοκτησίας μελών της Ελληνικής Eθνικής Mειονότητας και μάλιστα με τη δυσανάλογη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, υπό το πρόσχημα ανάπλασης της πόλης.

Ζητάμε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ιστορικής μειονότητας του Ελληνισμού στην Αλβανική επικράτεια θα είναι προτεραιότητα στη χάραξη της πολιτικής σας, όπως άλλωστε υπαγορεύουν τόσο το Ευρωπαϊκό κεκτημένο όσο και η προσπάθεια οικοδόμησης καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας.

Πιστεύουμε ότι, στο μεταξύ, η αναστολή των σχεδίων κατεδάφισης ακινήτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας θα αποτελούσε αδιαμφισβήτητο δείγμα αντιμετώπισής της κατά τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και σύμφωνα με τις ηθικές αλλά και νομικές επιταγές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Θεωρούμε δε, απολύτως απαραίτητη την οικοδόμηση ισχυρής φιλίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών μας, αναγνωρίζοντας τα διαχρονικά οφέλη που πηγάζουν από αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ομογενών μας, πολιτών της χώρας σας, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μας και της ενταξιακής πορείας της χώρας σας προς την Ένωση.

Με Τιμή,
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
Κώστας Δέρβος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα