22.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Δεν κρύβεται κάτω απ’ το χαλί το μεγάλο πρόβλημα ανυπαρξίας βιολογικού καθαρισμού, όπως δείχνει να πράττει η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, μη ανοίγοντας όπως θα έπρεπε το θέμα της αποχέτευσης στο δήμο. Ήδη πλέον το πρόβλημα γίνεται ολοένα και περισσότερο ασφυκτικό, καθώς τα βοθρολύματα που κυλούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους και τα φρεάτια ομβρίων με κατάληξη τη θάλασσα, αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για τη ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

Μετά τη μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα με τη ρύπανση που προκαλεί η πολυκατοικία που διαμένει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ρεπορτάζ του kirkinews.gr που αναδημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα, πολλοί επώνυμοι αρχίζουν να παίρνουν θέση και να πιέζουν προς την κατεύθυνση υλοποίησης μελέτης που θα απελευθερώσει επιτέλους το δήμο απ’ την ομηρία στην οποία έχει περιέλθει απ’ τα ρέοντα βοθρολύματα.

Πιο κάτω η επιστολή του γιατρού κ. Μπαρμπή, στο συνάδελφό του κ. Μαυρουδή ο οποίος έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί επί του καυτού θέματος με σχετικά δημοσιεύματα.

Γράφει ο κ. Μπαρμπής:

«Διάβασα αυτά που γράφει ο συνάδελφος Ευάγγελος Μαυρουδής σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό και έχω να προσθέσω σ’ αυτά τον κίνδυνο που διατρέχει η Ραφήνα από τα βοθρολύματα που αναβλύζουν στις αυλές μας και τρέχουν με την πρώτη βροχή στους δρόμους της.

 Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν στη θάλασσα που θα μολύνει ο βιολογικός καθαρισμός!! Παραλογισμός χωρίς όρια!! 

Όλοι βλέπουν την επιδημία τύφου-χολέρας και άλλων μολυσματικών ασθενειών να έρχονται και κάνουν τον αδιάφορο ή ψάχνουν λύσεις που η πολιτεία έχει απορρίψει πολλές φορές στο παρελθόν και τώρα.

Η λύση είναι μία και μοναδική: να ξεχάσουν τα μικροσυμφέροντα τοπικιστικού συμφέροντος και να προχωρήσουν άμεσα –τώρα, όχι αύριο στη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού άλλως θα ευθύνονται απόλυτα γι’ αυτό που αργά ή γρήγορα θα συμβεί.

Η Δημοτική αρχή θα ευθύνεται. Θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει ακριβά το τίμημα. Καθαρή Ραφήνα και καθαρή θάλασσα μόνο με βιολογικό καθαρισμό.

Κώστας Μπαρμπής

Παιδίατρος»

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα