14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΥΠΟΨΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΥΠΟΨΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Είναι απίστευτη η τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου σε ουσιώδη ή μη ζητήματα που κρατά στην αφάνεια ή κρύβει την πραγματική τους διάσταση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αρκετές φορές εκτεθειμένη σε υποψίες που γεννώνται ακριβώς απ’ τη συνήθεια αυτή.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου αναδείχτηκαν δύο τέτοιες υποθέσεις, που ανάγκασαν δύο αντιδημάρχους να απολογηθούν στο Σώμα όταν τέθηκαν ανάλογα ερωτήματα από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά την κατάθεση αιτήματος από 100+ κατοίκους του Πικερμίου εδώ και ένα χρόνο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τα 156 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων στο Ντράφι που διεκδικούνται απ’ τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Ο ΠΑΝ», κόντρα σε νόμο του κράτους που τους αποδίδει στους οικείους δήμους.

Στο αίτημα δεν υπήρξε απάντηση μέχρι τη στιγμή που τέθηκε εκτός ημερησίας ερώτημα απ’ την δημοτική σύμβουλο της ελάσσονος κ. Τόκα ορμώμενη από σχετικό μας δημοσίευμα, χωρίς να τεθεί ως τακτικό θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. όπως συνηθίζεται. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς δικαιολόγησε την κατάσταση θεωρώντας αρμόδια τη οικονομική επιτροπή να επιληφθεί του ζητήματος και δευτερεύοντος να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ιδιαιτέρως ιδιάζουσα που χρήζει δικαστικής διερεύνησης. Ερώτημα γιατί η απάντηση έρχεται ένα χρόνο μετά και μάλιστα απ’ το παράθυρο!

Οι δικαιολογίες του αντιδημάρχου όχι μόνο δεν έπεισαν, αλλά χαρακτηρίστηκαν ύποπτες, (πράγμα που θα είχε αποφύγει αν αυτά που είπε, τα έλεγε σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιούταν εξ’ αιτίας του αιτήματος των 100 συντοπιτών του), ιδίως μετά την παρέμβαση του κ. Σταματογιαννάκη, που έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα και θεωρείται μετρ επ’ αυτού.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος κ. Βασιλόπουλος διατηρεί τοπική ιστοσελίδα της οποίας απέκρυπτε μέχρι τη δεδομένη στιγμή την ιδιοκτησία.  

Παρά τις δικαιολογίες του κ. Κοκκόλη για τους λόγους που απέκρυψε την ταυτότητα του ιστότοπου που διατηρεί, το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε δυσάρεστα τους συναδέλφους του, παρά το ότι είπε ότι το έκανε για να κριθεί εκ του αποτελέσματος για την αντικειμενικότητα του μέσου, κάτι που εκ των πραγμάτων κατέρρευσε.

Ωστόσο δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε το Γιώργο Κοκκόλη για τον εύστοχο τρόπο που βρήκε να διαφημίσει στο έπακρο την ιστοσελίδα του, κάτι αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα έχει καταχωρηθεί στο όνομα του πατέρα του που έχει διαφημιστική εταιρεία.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να χρωστά ευγνωμοσύνη στον κ. Βασιλόπουλο που με την παρέμβασή του κατάφερε να κάνει γνωστή την ιστοσελίδα του, σε μεγάλο πλήθος χρηστών του διαδικτύου που αγνοούσαν την ύπαρξη της.

Μπορεί η αποκάλυψη να χαρακτηρίζεται διαφημιστική «βόμβα», εν τούτοις από τούδε και στο εξής ο κ. Κοκκόλης θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις αναρτήσεις του, καθώς σε τοπικό επίπεδο έχει τρωθεί ιδιαιτέρως το θέμα αξιοπιστίας του εν λόγω site (χωρίς εν τούτοις να είναι το μοναδικό). 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα