30.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΠΙΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΠΕΔΙΣ» Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΠΕΔΙΣ» Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υπέρτατη τιμή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αποδίδει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την απόφαση αναγόρευσής του  σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ).

“Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το Τμήμα και το Πανεπιστήμιό μας”, σημειώνει ο Καθηγητής και Πρόεδρος του ΠΕΔΙΣ Παντελής Σκλιάς και συνεχίζει:” “Είναι τιμητικό για όλους εμάς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας. Με αυτό το τρόπο αναδεικνύεται η εξωστρέφεια και ο δυναμισμός του Τμήματος και του Πανεπιστημίου μας. “

Το σκεπτικό της  Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Διδάκτορα, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο σημερινός Πρόεδρος είναι  ένας από τους διαπρεπείς καθηγητές νομικών σπουδών σε Ελλάδα και  Ευρώπη, έχει σημειώσει  μακρά  θητεία ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, διαθέτει ένα πολυσχιδές και αξιόλογο επιστημονικό και συγγραφικό  έργο που χρήζει ευρείας αναγνώρισης από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα και χαρακτηρίζεται από  έντονη και πολυετή πολιτική δράση.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί, σε μια ανοικτή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη) την Παρασκευή  22 Μαΐου στις 19:00.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι  τον προσεχή Δεκέμβριο.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται  να παραστεί και να ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου μας στις 11-13 Δεκεμβρίου , με θέμα ” Αλλάζοντας την Ευρώπη και τον Κόσμο: Ιδέες και Πολιτική”. Με αυτό το τρόπο ενδυναμώνεται περαιτέρω η επιστημονική μας παρουσία και καθίσταται το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πρωταγωνιστής των εξελίξεων.”, καταλήγει ο Πρόεδρος του ΠΕΔΙΣ, Παντελής Σκλιάς.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα