25.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 & ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 & ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Χρόνια Πολλά!

Μακάρι το 2016 να χαρίσει σε εσάς και την οικογένειά σας υγεία, ευτυχία, ευημερία κι εκπλήρωση όλων των ονείρων σας.

Ας ελπίσουμε ότι στη χώρα μας θα υπάρχει ειρήνη, ομόνοια, ομοψυχία και σύνεση για να αρχίσουμε να βγαίνουμε απ’ το σκοτάδι της κρίσης.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το Ποτάμι έχει ανοίξει τον Προσυνεδριακό Διάλογο σε όλη την κοινωνία, σε πολίτες και φορείς που επιθυμούν να συμβάλλουν στον καθορισμό της ταυτότητάς του. Το 2ο Συνέδριο του κινήματός μας θα γίνει στα τέλη του Φλεβάρη.

Οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί για τη χώρα μας αλλά και καθοριστικοί για το Ποτάμι. Οι ιδέες και ο ρόλος του στην πολιτική σκηνή βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Το 2015 μας έβαλε στη Βουλή αλλά δεν μας έδωσε τη δύναμη, που εμείς οι ίδιοι πιστεύαμε και θέλαμε να έχουμε, για να συνεισφέρουμε ουσιαστικά για να πάει μπροστά ο τόπος. Ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που αποφάσισαν να μας στηρίξουν στις 20 Σεπτέμβρη. Κι αυτό μας έχει βάλει σε περίσκεψη. Σε μια εσωτερική αναζήτηση και προβληματισμό για τη διαμόρφωσή μας, για τις επιλογές μας.

Όμως και η ίδια η χώρα βρίσκεται σε μια παράξενη απάθεια. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους αντιπροσώπους τους. Τα παχιά λόγια κι η περίσσια δημαγωγία συνεχίζουν, ακόμα και σε αυτά τα χρόνια της κρίσης, να αποτελούν σταθερή αξία για τον πολιτικό λόγο των κομμάτων. Το ψέμα και η ανικανότητα υπερτερούν. Κι όσοι από τους συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν την κρίση τους για να επιλέξουν σε ποιο κόμμα θα εμπιστευτούν την ψήφο τους, δυστυχώς οι περισσότεροι διάλεξαν την αποχή ως λύση. Δεν εμπιστεύτηκαν ούτε το Ποτάμι, ένα ήπιο, σοβαρό, καινούργιο κόμμα με φρέσκες ιδέες και όραμα. Κάποιοι άλλοι διάλεξαν τη διαμαρτυρία στέλνοντας πχ στη Βουλή το Λεβέντη.

Και το Ποτάμι όμως έκανε λάθη. Η απειρία στην πολιτική και η συκοφαντική προπαγάνδα των αντιπάλων, δυστυχώς μας στοίχησε. Κι αυτό, τους περισσότερους από εμάς, τα μέλη του, μας πείσμωσε. Γιατί ξέρουμε τι είναι το Ποτάμι. Ξέρουμε τι μας τράβηξε να συμμετέχουμε και να γίνουμε συνοδοιπόροι. Ξέρουμε ότι το Ποτάμι αποτελεί τη μοναδική σοβαρή αντιπρόταση σε ένα σάπιο σύστημα που λυμαίνεται την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Ξέρουμε τι θα σημάνει μια αποτυχία του κινήματός μας να στεριώσει και να καθορίσει τα πράγματα. Το βλέπουμε κάθε μέρα στη Βουλή.

Γι’ αυτό και οι προσυνεδριακές διαδικασίες έχουν μεγάλη σημασία. Αυτές θα καθορίσουν το στίγμα, τις επιλογές, τη στρατηγική του Ποταμιού. Με τη συμμετοχή, με τη συνεισφορά στη διαμόρφωσή του. Με πάθος για δημοκρατία, δικαιοσύνη, αλήθεια, αξιοκρατία. Με στόχο να δυναμώσουμε και να γίνουμε περισσότεροι. Να πείσουμε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για τις προθέσεις μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το Ποτάμι σας καλεί σε συμμετοχή.

Δώστε σήμερα στο Ποτάμι την ευκαιρία που δεν τολμήσατε το Σεπτέμβρη.

Είτε είστε μέλη είτε όχι, το Ποτάμι ζητάει να σας ακούσει για να διαμορφώσει την πορεία του. Για να ορίσετε εσείς οι ίδιοι οι πολίτες το όραμα για τον τόπο σας.

Εσείς που πιστεύετε στη λογική, που σας αρέσει να κρίνετε πριν επιλέξετε, που αγαπάτε την Ελλάδα της δημιουργίας και καταδικάζετε τη συναλλαγή και το κομματικό συμφέρον. Εσείς που βαρεθήκατε τα ψέματα, που δεν αντέχετε άλλο την προσβολή στην αξιοπρέπεια και στη νοημοσύνη μας, εσείς που θέλετε να ζήσετε μαζί με ολόκληρη την οικογένειά σας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα, που κατανοείτε το μέγεθος της κατρακύλας, εσείς που εμπιστεύεστε τη νεολαία. Εσείς είστε που θέλει συνοδοιπόρους του το Ποτάμι. Σας χρειάζεται για να σταματήσουμε μαζί τη λαίλαπα του κομματικού κράτους της καρέκλας, της αδικίας και της αρπαχτής. Για μια συμμετοχική κοινωνία των πολιτών και όχι των κομματικών στρατών.

Ο Προσυνεδριακός Διάλογος θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Φλεβάρη με ανοιχτές συζητήσεις τόσο με τους πολίτες όσο και με τους φορείς σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρετε με τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email to.potami.lavreotikis@gmail.com ή στο κινητό τηλέφωνο 6944300281.

Καλή χρονιά

Τοπική Ομάδα Λαυρεωτικής

Το Ποτάμι

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα