19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗΧΗΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΗΧΗΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Τέλος στα ερωτηματικά έδωσε η πρόσφατη ανακήρυξη της υποψηφιότητας Λιβαθινού για τον δημαρχιακό θώκο του ιστορικού δήμου Μαραθώνα. Η συντονισμένη και καλοδουλεμένη προεκλογική καμπάνια που παρουσιάζεται με την προσεγμένη και ποιοτικά άρτια ιστοσελίδα του συνδυασμού, με τον σημειολογικό τίτλο «Συμμαχία», με το δυναμικό επικοινωνιακό άνοιγμα, τόσο στην παλαιότερη εφημερίδα της περιοχής «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», όσο και σε κεντρικά ΜΜΕ, αποδεικνύουν την ουσιαστική δουλειά που γινόταν όλο αυτό το μακρύ διάστημα, μέχρι τη στιγμή που ο Σπύρος Λιβαθινός και το επιτελείο του, που αθόρυβα εργαζόταν, αισθάνθηκαν έτοιμοι να κάνουν ηχηρή την παρουσία της δημαρχιακής υποψηφιότητας Λιβαθινού.

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ» λοιπόν ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Σπύρου Λιβαθινού, ο οποίος δηλώνει ότι το εννοεί και προβάλλει το ΕΜΕΙΣ έναντι του ΕΓΩ, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η αποτυχημένη θητεία Ψηνάκη. Δεν υπάρχει ποιος ευθύνεται για την άνοδο Ψηνάκη όταν οι ψηφοφόροι τον ανέδειξαν δήμαρχο απ’ την πρώτη Κυριακή με το φανταστικό ποσοστό κοντά στο 54%. Υπάρχει το ότι όσοι εκ των συνεργατών του – όπως κι οι ψηφοφόροι – κατάλαβαν τι σημαίνει ένας καταστροφικός Δήμαρχος ανεξαρτητοποιήθηκαν κι έθεσαν σκοπό ζωής να αποκαταστήσουν το λάθος, είτε θέτοντας τον εαυτό τους εκ νέου στην κρίση των συμπολιτών τους, είτε παραμένοντας εκτός ψηφοδελτίων αλλά αγωνιζόμενοι προς επίτευξη του ιδίου στόχου, δηλαδή της αποκατάστασης της τεράστιας Ψηνάκειας ζημίας, ξέροντας ότι θα χρειαστούν όλα τα αποθέματα ψυχής και γνώσεων ώστε να επουλώσουν τις πληγές.

«Είχα δύο δρόμους να διαλέξω, σημειώνει ο Σπύρος Λιβαθινός, της άτακτης υποχώρησης ή της μάχης. Επέλεξα τον δεύτερο. Τον δρόμο της δημιουργίας, της συμμετοχής, της προσπάθειας, του διαρκούς αγώνα, για να κτίσουμε ένα Δήμο που θα μας σέβεται και θα τον σεβόμαστε!».

Ο Σπύρος Λιβαθινός ακολούθησε απλά τον δρόμο της καρδιάς του, τον δρόμο που γνωρίζει καλά ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, το δρόμο του ανθρώπου που επιθυμεί πάνω απ’ όλα ν’ αναστήσει τον τόπο που επέλεξε ως μόνιμη κατοικία του. Γιατί η συνειδητή επιλογή  ενός τόπου, θεωρείται εξ ίσου δυνατή με την εντοπιότητα. Είναι όπως το παιδί που δεν γεννιέται απ’ την κοιλιά αλλά απ’ την καρδιά μιας μάνας.

Κι η αγάπη του Λιβαθινού για τον τόπο του, για τον Μαραθώνα, εκδηλώνεται συνέχεια επί χρόνια, με αποκορύφωση τη μεγάλη συμφορά απ’ την φονική φωτιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς κι εκατοντάδες πυρόπληκτους. Η αγάπη του εκδηλώνεται συνεχώς με την κάλυψη ουσιαστικών λειτουργικών αναγκών, σχολείων, κοινωνικών δομών, συλλογικοτήτων και ανθρώπινου πόνου γενικότερα.

Ο Σπύρος Λιβαθινός ενεργεί με την καρδιά του, σύνεση και γνώση ότι για να πετύχει τον στόχο πρέπει να ενεργήσει με γνώμονα το ΕΜΕΙΣ, τον βηματισμό της ομάδας κι όχι της μονάδας. Ως επικεφαλής ξέρει να συντονίσει την παράταξή του και να τοποθετήσει τους πλέον κατάλληλους σε θέσεις κλειδιά, τόσο προεκλογικά όσο και μετ’ εκλογικά, γνωρίζοντας ίσως καλύτερα απ’ τον καθένα ότι κανείς δεν είναι γνώστης των πάντων.

Έχοντας λοιπόν το «γνώθι σ’ αυτόν» ο Σπύρος προχωρά με όραμα και στόχο την αναδημιουργία ενός δήμου που θ’ αξιοποιήσει το καλύτερο δυναμικό του που θα βασίζεται στον αλληλοσεβασμό, την συμμετοχική διεργασία, την σύνθεση των απόψεων, μα πάνω απ’ όλα την συνεργασία που αποτελεί την βάση της απλής αναλογικής που πρεσβεύει ο Κλεισθένης 1.      

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα