18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ

Αγαπητέ κ. Πετρόπουλε

Με κάθε σεβασμό στους ανερμάτιστους ισχυρισμούς σας περί δήθεν ομηρίας σας από το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, θα προσπαθήσω να σας παραθέσω την οπτική της αληθείας που ηθελημένα δεν θέλετε να δείτε.

Κατ’ αρχάς η φράση μου στην τοποθέτησή μου περί κατοίκων που εξυπηρετούνται για τις εκπαιδευτικές τους και τις αγοραστικές τους ανάγκες από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αναφερόταν στους κατοίκους του οικισμού της Νταού Πεντέλης-δίπλα στον οικιστικό ιστό της Ραφήνας- και όχι στους κατοίκους του Ντραφίου, όπως λανθασμένα θέλετε να το  μεταφέρεται, εκτός αν σκοπίμως θέλετε να δημιουργήσετε «κλίμα» αποπροσανατολισμού.

Κατά δεύτερον όσον αφορά την επίκλησή σας  περί  μη βατότητας της Λεωφόρου Αχαιών του οικισμού σας, το δίκτυο κατέρρευσε γιατί το τεχνικό έργο για ένα ρέμα που διασχίζει κάθετα την Λεωφόρο Αχαιών στα σύνορα Πεντέλης και Πικερμίου δεν καθαρίστηκε και από τους ΔΥΟ δήμους ως είχαν υποχρέωση. Συνέπεια η  κατάρρευση οδικού δικτύου σε μήκος 1,5 χλμ  στο Ντράφι, για το οποίο ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου άμεσα δέσμευσε πιστώσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας, ύψους περίπου 800.000 ευρώ, έκανε τις χρονοβόρες διαγωνιστικές διαδικασίες που απαιτεί το δημόσιο, αναδείχθηκε ανάδοχος, έγινε προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπογράφτηκε σύμβαση με χρόνο αποπεράτωσης του έργου το Σεπτέμβριο του 2016 και ήδη εν μέσω χειμώνα άρχισε η αποκατάσταση από την οδό Δράκοντος, αλλά προφανώς όλα αυτά είτε τα αγνοείτε συνειδητά ή ασυνείδητα, είτε δεν θέλετε να τα δείτε.  

Καθαρίστηκαν φρεάτια ομβρίων μετά παό πολλά χρόνια, αλλά ούτε αυτά τα είδατε, δεν γνωρίζω για ποιο λόγο.  

Επίσης περί χιλιομετρικών αποστάσεων αναφέρεστε για 34 χιλιόμετρα και άλλα πολλά, αλλά παραλείπετε να πείτε ότι το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού σας είναι 80 χιλιόμετρα, και αυτό από μόνο του απαιτεί μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων εντός  της «Πρότυπης Πολιτείας» για οποιαδήποτε ανάγκη σας χωρίς ευθύνη του δήμου.

Εμείς ως δημοτική αρχή επαναφέραμε σε λειτουργία το κατάστημα ψιλικών-περίπτερο στην Λ. Αχαιών και Δωριέων που είχε κλείσει για την εξυπηρέτηση αναγκών σας, νομιμοποιώντας τις προηγούμενες παρανομίες του κτίσματος και  βρίσκοντας επιχειρηματία  και αρχίζει η λειτουργία του εντός Φεβρουαρίου. Η  δε όποια περαιτέρω ανάπτυξη του οικισμού σας έχει εγκλωβιστεί σε διεκδίκηση από τον συνεταιρισμό σας έναντι του δήμου της έκτασης 156 στρεμμάτων ανάπτυξης των κεντρικών λειτουργιών του Ντραφίου.

Για κλαδιά και λοιπά που αναφέρεται τα αντιπαρέρχομαι γιατί η παράνομη εναπόθεση κλαδιών, χωρίς την ενημέρωση της υπηρεσίας καθαριότητας για την καταβολή του αντίστοιχου κόστους -όπως προβλέπεται- βασίζεται σε σαθρό υπόβαθρο και δεν αντικατοπτρίζει το υγιές πλαίσιο παροχής υπηρεσιών που οφείλει ο δήμος έναντι των πολιτών, αλλά όχι με ευθύνη του δήμου και των υπηρεσιών του.

Μάλιστα από αυτό το Σάββατο 24/1/2016 η υπηρεσία καθαριότητας επιτελεί και Σάββατα αποκομιδή φυτικής βλάστησης, και προμηθεύτηκε και ένα μεγάλο τράκτορα χωρικότητας 50 κυβικών, αλλά χωρίς την δική σας –εντός  πλαισίου –  συνεργασία δεν μπορεί καμία δράση μας να έχει τα προσδοκούμενα αποτελέσματα.

Υποχρεώσεις έχει ο δήμος αλλά και οι πολίτες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

 Επίσης κάτι πολύ σημαντικό.

Σήμερα η νομοθεσία  (Ν 3852/10) δεν επιτρέπει –ανεξαρτήτως αριθμού υπογραφών- απένταξη μεμονωμένων οικισμών και ένταξή τους σε άλλο δήμο, παρά μόνο ολόκληρων πρώην δήμων ή κοινοτήτων.

Ας σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» των λαϊκισμών και ας σταθούμε όλοι μπροστά στην πραγματικότητα. Όταν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο να ξανασυζητήσουμε ότι θέλετε, αλλά τώρα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος είναι μόνο προβοκατόρικη. Ωστόσο αν υπάρχει κάποιος ο οποίος επιθυμεί να δηλώνει τόπο κατοικίας το δήμο Πεντέλης –Μελισσίων υπάρχει αρκετή δημοκρατία ακόμα στην χώρα μας να αλλάξει τόπο διαμονής.

Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι, είναι ότι από την στιγμή έναρξης της «σχέσης» μας ο συνεταιρισμός «Ο ΠΑΝ» αγόρασε έκταση προς ένταξη για τα μέλη του, η οποία ανήκε στα διοικητικά όρια της τότε κοινότητας Πικερμίου. Κανένας από τότε δεν άλλαξε αυτά τα όρια και σας παραπλάνησε. Εσείς διαλέξατε έκταση εντός της τότε κοινότητας Πικερμίου και αυτό λέει το συμβόλαιο αγοράς σας. Αν θέλατε οικόπεδο στο δήμο Πεντέλης, δεν φταίμε εμείς και κυρίως επαναλαμβάνω δεν σας παραπλάνησε κανένας και σας ενέταξε αργότερα κάπου αλλού, γι’ αυτό ας σταματήσουμε εκατέρωθεν δηλώσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Για περαιτέρω παράπονα στον κ. Ραγκούση –πρώην υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος «έδεσε» τις μοίρες μας.

Ο κ. Στεργίου καλώς χρησιμοποιεί τα θέλω του και τα θέλω σας για τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες, αλλά όλα αυτά είναι καλά μόνο στον προεκλογικό αγώνα και όχι στην μάχη της καθημερινότητας που δίνει ο δήμος μας, ο οποίος σε αντικειμενικά κριτήρια του  Υπουργείου Εσωτερικών κατατάσσεται υψηλότερα από το δήμο Πεντέλης-Μελισσίων . Ο καλός γείτονας βοηθά και δεν κάνει προεκλογικό αγώνα στο «ξένο» οικόπεδο. Αυτό υποδηλώνει άλλα πράγματα.  Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να έχουμε σχέση καλής γειτονίας, αλλά  δεν βλέπω την ίδια διάθεση στην αντιπέρα όχθη. Ο κ. Στεργίου μέχρι και εμπλοκή είχε στην δική μας δημοτική εκλογική αναμέτρηση έχοντας χάσει την αίσθηση του μέτρου.

Τέλος επειδή ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από τα λεγόμενά του, σας παραθέτω δημοσίως για τελευταία φορά τα παραπάνω τεκμήρια αληθείας  και θα κριθούμε συνολικά ως δημοτική αρχή από την συνέπειά μας και όχι από τις δημόσιες «αντεγκλήσεις».

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σας περιμένω στο γραφείο μου, γιατί η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή για όσους ειλικρινώς επιθυμούν λύση των προβλημάτων, που έχουμε μπροστά μας.

Ευάγγελος Μπουρνούς

Αντιδήμαρχος  Ραφήνας-Πικερμίου

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα