20.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...

ΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ;

Απάντηση στον κ. Σταματογιαννάκη (ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ) και στον κ. Μπουρνούς (Ο ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ (Ρ-Π) ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ (ΠΕΝΤΕΛΗ) σχετικά με τα άρθρα τους στο kirkinews από ένα κάτοικο του Ντραφίου. 

Κύριοι,

Με έκπληξη διάβασα τις ανακρίβειες που δημοσιεύετε στα άρθρα σας για το Ντράφι. Για παράδειγμα αναφέρετε ότι οι «κάτοικοι του Ντραφίου εξυπηρετούνται για τις εκπαδευτικές τους και τις αγοραστικές τους ανάγκες από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια. Γιατί τα σχολεία του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου απέχουν πολλά χιλιόμετρα από το Ντράφι και βεβαίως δεν υπάρχει και συγκοινωνία. Ετσι, αναγκαζόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία ώστε να τα παραλαμβάνει σχολικό λεωφορείο ή κάποιοι κάτοικοι παρακαλούν το Δήμαρχο Πεντέλης να τα δεχτεί στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης που βρίσκονται δίπλα μας. Αυτή τη στιγμή κτίζεται ένα σχολείο στα όρια του Δήμου Πεντέλης με το Ντράφι το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο 2016.  Ελπίζουμε ο Δήμαρχος Πεντέλης να μας επιτρέψει να γράψουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο. Όσον αφορά στις αγοραστικές μας ανάγκες εξυπηρετούμαστε από τα καταστήματα του Δήμου Πεντέλης που και αυτά είναι δίπλα μας και καθημερινά περνάμε από μπροστά τους όταν πηγαίνουμε στις εργασίες μας. Ίσως κάποιοι κάτοικοι το Ντραφίου που κατοικούν στο νότιο τμήμα του δεν εξυπηρετούνται από τα καταστήματα του Δήμου Πεντέλης αλλά και αυτοί ακόμη εξυπηρετούνται από τα καταστήματα της Παλλήνης. Και λίγοι κάτοκοι στα νοτιονατολικά ίσως εξυπηρετούνται από τα καταστήματα του Πικερμίου. Όμως το 80% των κατοίκων του Ντραφίου εξυπηρετείται από τα καταστήματα του δήμου Πεντέλης.

Eάν χρειαστεί να μεταβούμε στο Δημαρχείο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ή στο Αστυνομικό τμήμα ή στο Ταχυδρομείο ή στο ΙΚΑ πρέπει να διανύσουμε 34 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα ενώ οι αντίστοιχες υπηρεσίες βρίσκονται δίπλα μας στο Δήμο Πεντέλης και καθημερινά περνάμε από μπροστά τους. Ο ταχυδρομικός διανομέας (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω διανέμει την αλληλογραφία ακόμη σε θυρίδες) φέρνει τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ αφού έχουν λήξει.

Το Ντράφι σχεδιάστηκε ως «Πρότυπος Πολιτεία» (ακόμη υπάρχουν οι πινακίδες αναρτημένες) αλλά δεν έχει καμία σχέση με Πρότυπο Πολιτεία στο χάλι που έχει καταντήσει. Η κεντρική λεωφόρος Αχαιών βουλιαγμένη και αδιάβατος εδώ και τρία χρόνια. Οι ενέργειες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου εξαντλήθηκαν στο να τοποθετήσει πινακίδα για παράκαμψη. Τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων φραγμένα επί χρόνια παρόλα τα τηλεφωνήματα μας στο Δήμο. Τα κλαδιά βουνά δίπλα στους κάδους επί χρόνια με κίνδυνο πυρκαγιάς τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπροστά στις επάνω γραμματοθυρίδες υπάρχουν ακόμη τα μπάζα από έργα του Δήμου τον Ιανουάριο του 2013. Καθαριότητα των δρόμων ανύπαρκτη. Στην αρχή της λεωφόρου Αχαιών 6 λάμπες στη σειρά καμμένες επί 3 χρόνια και οι 5 από αυτές αντικαταστάθηκαν το καλοκαίρι του 2015. Μια σχάρα ομβρίων στη λεωφόρο Αχαιών εξαφανίστηκε και επί μήνες υπήρχε κενό με κίνδυνο να πέσει κάποιο παιδί μέσα ή και αυτοκίνητο. Τελικά κάποιος κάλυψε την τρύπα με τάβλες.  Κάδοι ανακύκλωσης δεν υπάρχουν.Η οδός Σαπφούς ήταν καλυμμένη από κατολισθήσεις. Οι κάτοικοι απομάκρυναν κάποια χώματα και τώρα είναι καλυμμένη μόνο κατά το 1/3.

Δίπλα μας ο Δήμος Πεντέλης βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Εάν το Ντράφι ανήκε στο Δήμο Πεντέλης θα ήταν και αυτό στην ίδια κατάσταση με καθαρούς δρόμους, με δενδροφυτεύση, με αποχέτευση λυμμάτων, με αναδάσωση, με κούρεμα των χόρτων στα ρήθρα των πεζοδρομίων με επισκευές της ασφάλτου και με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης στη διάθεσή του. Εάν το Ντράφι ανήκε στο Δήμο Πεντέλης θα ήταν πραγματικά μια «Πρότυπος Πολιτεία».

Εσείς κύριοι αρθρογραφείτε δήθεν εκ μέρους των κατοίκων, έχετε όμως ξεχάσει ότι το 2010 απεστάλη αίτημα για την ένταξη στο Δήμο Πεντέλης με 2200 υπογραφές κατοίκων του Ντραφίου στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή είναι η επιθυμία όλων των κατοίκων του Ντραφίου αλλά εσείς επιμένετε να τους κρατάτε ομήρους. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν συμφέροντα που επιμένουν στην παραμονή του Ντραφίου στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αλλά θα πρέπει να σεβαστείτε την επιθυμία των κατοίκων και να ελευθερώσετε το Ντράφι από τα δεσμά του. Στο κάτω κάτω το Ντράφι και χωροταξικά βρίσκεται πάνω στο Πεντελικό όρος. Τί δουλειά έχει με τη θάλασσα της Ραφήνας?

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτοικος Ντραφίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα