16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ

Αξιότιμε κύριε βουλευτά,

            Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία σας στην ημερίδα με θέμα «Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικές Δασικές Εκτάσεις», που ο Σύλλογος «Ενότητα» Διασταύρωσης Ραφήνας διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 29 Μαΐου στο Εντευκτήριο της Διασταύρωσης.

Η παρουσία σας, μοναδική εκ των εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο παρ’ ότι είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον σας για το θέμα και τους πολίτες που αυτό ταλανίζει. Ενδιαφέρον που πιστοποιήθηκε άλλωστε και με το σθεναρό αγώνα που δώσατε, σχεδόν ολομόναχος, όταν κατά το παρελθόν έτος χρειάστηκε να εμποδιστούν κατεδαφίσεις οικιών σε οικισμούς του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η τότε δυναμική,  άμεση αντίδρασή σας με την παρουσία σας τόσο στην περιοχή μας σε συγκεντρώσεις Συλλόγων που πλήττονταν ιδιοκτησίες στην επικράτειά τους, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετέπειτα και εν τέλει στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού όπου φτάσατε ο ίδιος για να αναζητήσετε λύση, τελικά απέδωσαν με αναστολή τότε με Υπουργική Απόφαση όλων των κατεδαφίσεων μέχρι την ανάρτηση των τελικών δασικών χαρτών.

Αρκετούς μήνες από τότε, η πληροφόρηση για πρόσφατη τροπολογία που η Βουλή των Ελλήνων (τα δύο κυβερνώντα κόμματα) ψήφισε και δίνει λύση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Ακόμη περισσότερο βεβαίως η πρόθεση που εκφράσατε να συνεχίσετε, και μετά τη δικαίωση αυτή των προσπαθειών σας, να είστε παρών δίπλα μας ώστε να διεκδικήσετε και τροποποιήσεις στο εν λόγω νομοθέτημα σε περιπτώσεις που φανεί να μην καλύπτει. Εκκρεμεί άλλωστε η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ και διευκρινιστική εγκύκλιος του αρμοδίου Υπουργού, ώστε να διαβάσουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι την προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία.

Σας ευχαριστούμε και πάλι

Μετά τιμής,

Το ΔΣ του Συλλόγου

«Η Ενότητα» Διασταύρωσης Ραφήνας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα