19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Το πρωί της Κυριακής  29  Μαΐου  2016 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ενότητα της Διασταύρωσης Ραφήνας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με υπεύθυνο τον Δημ. Μακρή με θέματα: Δάση=Πηγή πλούτου, Δάσος και Πολιτισμός, Δάσος και Περιβάλλον, Δημόσιες Διακατεχόμενες Δασικές εκτάσεις, Δάση και χωροταξικός σχεδιασμός.

Η συντονίστρια της ημερίδας  Βάσω Κιούση , αναφέρθηκε στην έννοια του πολιτισμού ,της κουλτούρας , την σχέση του πολιτισμού με το περιβάλλον και την αξία των δασών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενότητα κ. Γιάννης Ξουρίκης αναφέρθηκε στη δράση του συλλόγου ,στον σκοπό της ημερίδας και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.

Ο εισηγητής  Δημήτρης μακρής αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν τα Δάση :Δημόσια-Δημοτικά και Ιδιωτικά Δάση ­–Αρχαίος πολιτισμός στις ανωτέρω δασικές εκτάσεις, πηγές πλούτου των δασών μέχρι την δεκαετία του ΄70(βοσκή ζώων- ρυτινοσυλλογή-παραγωγή ξυλοκάρβουνου).Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα και των πηγών. Εμπλουτισμό του ατμοσφαιρικού αέρα με οξυγόνο κ.α. Αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργούν στους οικισμούς της Ραφήνας ο χαρακτηρισμός των δασών από το Υπουργείο Γεωργίας ως δημόσιες διακατεχόμενες δασικές εκτάσεις.

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος με εκπροσώπους -ομιλητές ο σύλλογος Νέος Πόντος κ. Γαλανίδης, ο σύλλογος Δροσιάς-Θεοτόκου-Καλλιθέας κ. Καπελέρης ,ο σύλλογος Θεοτόκος κα Γαλοπούλου και ο σύλλογος θερινή Διαμονή Περιβολάκια κ. Π.Σάντ

Παρευρίσκονταν  εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Νέος Πόντος, Σύλλογος Ενότητα, Σύλλογος Βγένα, Σύλλογος Πευκώνα, Συνεταιρισμός-Σύλλογος Μελτέμι, σύλλογος Δροσιάς, Σύλλογος Αγ. Μαγδαληνής, Συνεταιρισμός Καλλιθέας ,Συνεταιρισμός Θεοτόκου, Σύλλογος θερινή διαμονή περιβολάκια, Σύλλογος Αγ. Τριάδος.

Ο πρόεδρος της Ενότητας Γ. Ξουρίκης, ο αντιπρόεδρος ταξιάρχης Τσάκωνας ,η Β. Κιούση διευθύντρια του ΕΚΤ&Π και ο Δ. Μακρής προσέφεραν αναμνηστικά στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Νέος Πόντος κ. Γαλανίδη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος του ποντιακού Ελληνισμού.

Παρέμβαση έκαναν ο Αντιδήμαρχος κ. Ευαγ. Μπουρνούς, ο βουλευτής κ.  Κατσίκης ,ο πρώην βουλευτής κ. Ν. Καντερές, ο αντιπρόεδρος της ενότητας κ. Ταξιάρχης Τσάκωνας και η κάτοικος της Διασταύρωσης κ. Ελένη Πανταζή.

Παρευρέθηκαν  επίσης ο αντιδήμαρχος κ.Παν. Καλφαντής ,ο πρώην αντ/χος κ.Σπ.Κάρλος και πολλοί κάτοικοι των οικισμών.

Ο εισηγητής Δημ. Μακρής και άλλοι ομιλητές πρότειναν όλοι οι σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους για το καυτό πρόβλημα του ιδιοκτησιακού (διακατεχόμενα).

Παρακαλούμε κάθε οικισμός και συνεταιρισμός  να καταθέσει γραπτά τα προβλήματα στο γραφείο της «Ενότητας» ώστε να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ενέργειες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα