24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Ηλία Ψινάκη,

Αφού πρώτα σου ευχηθώ να αναρρώσεις σύντομα από το πρόβλημα στα μάτια σου και να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που είπες ότι κατάφερες στην τετραετία σου ως δήμαρχος Μαραθώνα, που προφανώς θα γίνουν αισθητά στο μέλλον γιατί τώρα δεν τα νιώσαμε ακόμα, θα ήθελα να σου εκφράσω ως κάτοικος του δήμου αυτού αλλά και ως πυρόπληκτος τα παράπονα μου.

Θεωρώ ότι πάνω απ’ όλα η δουλειά ενός Δημάρχου είναι να είναι κοντά στο πολίτη. Μας κοροϊδεύουν και μας λένε ψέματα οι πολιτικοί αυτής της χώρας επί καθημερινής βάσης κι αυτό που μας έμεινε είναι η καλή σχέση με ένα Δήμαρχο, με ένα εκπρόσωπό στο πλευρό μας απέναντι στα θηρία του κράτους! Τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε ως κάτοικοι που αφορούν την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση, την οδοποιία, το περιβάλλον και άλλα κοινωνικά θέματα και πολιτιστικά είναι θέματα που πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να στέκεται δίπλα σ’ αυτά η Δημοτική μας αρχή κι όταν απουσιάζει να έχει βάλει μια ιεραρχία και μία τάξη για να λειτουργούν αυτά.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναγνωρίσαμε σε σένα ένα καλό Μάνατζερ, ένα ετοιμόλογο πρόσωπο με ικανότητες και διασυνδέσεις και πιστέψαμε ότι με τον τρόπο που βοήθησες στην επιτυχία ένα Σάκη Ρουβά, θα έκανες και πετυχημένο το Δήμο μας.

Από την συνέντευξη που έδωσες στον Αντώνη Σρόιτερ και στα έργα που δρομολόγησες αλλά απέτυχαν, πχ. η επένδυση των 26 δις ευρώ και τα 400 εκ. ευρώ, και απέδωσες την αποτυχία αυτή στο Ελληνικό δαιμόνιο της Γραφειοκρατίας και της νεκρής κατσίκας του γείτονα, κατανοώ απόλυτα την απογοήτευση σου. Αυτό που δεν κατανοώ όμως είναι ότι ένας άνθρωπος σαν εσένα με αυτές τις γνωριμίες δεν κατάφερε να βγάλει στην επιφάνεια και την δημοσιότητα όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στο έργο σου και προσπάθησαν να το εμποδίσουν και να το σαμποτάρουν!

Παράγων ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Πέρα από το κομμάτι της εργασίας, των στόχων και της προσφοράς υπάρχει ακόμα ένας τεράστιος παράγοντας που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ! Αυτό είναι Ηλία που ψάχνουμε σαν λαός σε έναν πολιτικό, έναν Πρωθυπουργό και έναν Δήμαρχο… την Ανθρωπιά!

Στην εκπομπή του Σρόιτερ έπρεπε να είχες καταγγείλει όλους αυτούς ονομαστικά, αυτούς που όχι μόνο μας άφησαν να καούμε αλλά συνεχίζουν και να μας βασανίζουν καθημερινά!

Την ανθρωπιά σου Ηλία ψάχνω… Να έβγαινες να καταγγείλεις όλους αυτούς, που καθένας τους είναι ένας απ’ τους κρίκους της καταστροφής που σχημάτισαν την εγκληματική αλυσίδα!

Εσύ Ηλία που κοιμάσαι καλά τα βράδια, γιατί εσένα η μαμά σου ζει και δεν κάηκε στην φωτιά, γιατί εσύ ζεις σ’ ένα σπίτι ανακαινισμένο κι όχι στην κατασκήνωση, εσύ που πας στις ταβέρνες και δεν τρως στα συσσίτια… Εσύ Ηλία έπρεπε να σταθείς δίπλα στο κόσμο που σε επέλεξε και να καταγγείλεις δημόσια όλους αυτούς που μας άφησαν να καούμε… Έπρεπε να ζητάς το λόγο και να πεις δημόσια για τα ανύπαρκτα μέσα πυρόσβεσης και την ανύπαρκτη πρόληψη, αλλά 7 μήνες τώρα δεν σε είδα πουθενά να μας υπερασπίζεσαι!

Ηλία, στην εκπομπή είπες ότι ο Δήμος μας καίγεται κάθε χρόνο… Τι έκανες γι’ αυτό και γιατί δεν το ανέφερες δημόσια; Έπρεπε να βγεις να καταγγείλεις ότι η ΕΛ.ΑΣ έστελνε το κόσμο να καούν στο Μάτι, ότι άδειαζαν επιβατικά καράβια στην Ραφήνα δημιουργώντας μεγαλύτερο χάος, ότι γενικά δεν υπήρχαν εναέρια μέσα πυρόσβεσης και ότι επικρατούσε χάος παντού!

Στην εκπομπή του Α. Σρόιτερ λες ότι στην Σέριφο έλαβες ενημέρωση ότι η φωτιά είναι μακριά και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ποιος σου έδωσε αυτή την πληροφορία και δεν αναφέρεται το όνομα του; Είναι κάποιος υπουργός; Κάποιος Αντιδήμαρχος ίσως; Καλύπτεις κάποιον;

Η καταστροφή αυτή η μεγαλύτερη μετά το πόλεμο όπως ανέφερες και εσύ, είναι κάτι που θυμίζει Τσερνομπίλ. Απ’ το χάρτη εξαφανίστηκαν περιοχές. Είναι συγκινητικό πώς μας αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας όλης της χώρας, με άμεσο ερχομό εθελοντών απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, εκατοντάδες! Ήρθαν αγαθά, ρούχα, φαγητά…

Το κράτος το ίδιο τι έκανε; Τι κατήγγειλες Ηλίας; Γιατί δεν βγήκες να πεις ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανείς; Καμία βοήθεια… ότι μήνες τώρα κρατιόμασταν απ’ τον εθελοντισμό και τις δωρεές. Ανέφερες τον κύριο Σπίρτζη με 100 Μηχανικούς, αυτή ήταν η βοήθεια του κράτους;

Το παιδί μου ζούσε μήνες στο σκοτάδι… σ’ ένα θαμμένο παιδικό δωμάτιο από τόνους καμένα υλικά και μπάζα. Με την βοήθεια εθελοντών και την Εκκλησία κατάφερα να τα απομακρύνω 7 μήνες μετά.

Αντιθέτως με τις παροχές στις κατασκηνώσεις και μια υπάλληλο του Δήμου σας που κυριολεκτικά έχει προσφέρει αφάνταστα, γιατί δεν κατήγγειλες ότι ο Ραφήνας όπως τον αποκαλείς πληρώνει 5.500 Ευρώ το μήνα για να στεγάζει τα μακαρόνια και τις φρυγανιές από τις προσφορές, την ίδια ώρα που σ’ άλλους ανθρώπους στάζουν τα νερά της βροχής από το ταβάνι και δεν έχουν θέρμανση;

Ανθρώπινα Ηλία…. βγες, πες αυτά που είδες και βλέπεις, στάσου στο πλάι του κόσμου και δεν θα χρειάζεται να κοιμάσαι μέσα στο φόβο!

Jason Carow, Πυρόπληκτος 23ης  Ιουλίου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα