18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΑΠΕΥΚΤΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΑΠΕΥΚΤΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Μετά τις διαρκείς αναφορές μας στα θέματα της παιδείας, κυρίως στις μεταφορές των μαθητών και την απήχηση που είχαν στους αναγνώστες του kirkinews.gr, ιδίως στους αγαπητούς φίλους Κώστα Κανελλόπουλο απ’ το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Πικερμίου και της Τασούλας Δημοπούλου παιδαγωγού/εμψυχώτριας, οι οποίοι μας στέλνουν υλικό ενισχύοντας το δημοσιογραφικό έργο μας, σήμερα θα παρουσιάσουμε το θέμα «πίσω στα πέτρινα σχολικά χρόνια» με σειρά φωτογραφιών εκείνης της απευκταίας εποχής.

Οι φωτογραφίες μας μεταφέρουν πολλά-πολλά χρόνια πριν – έστω και λίγο πιο πρόσφατα – στις συνθήκες που επικρατούσαν στα σκολιά ή κάποιες φορές ΄΄στέκια μάθησης΄΄ όπου τα παιδιά διδάσκονταν.   

Ίσως οι φωτογραφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν οι νεότεροι σε ποιες αντίξοες συνθήκες οι παππούδες ή κάποιες φορές ακόμα και οι γονείς ορισμένων μεγαλύτερων ηλικιακά, μάθαιναν γράμματα. Πολλοί εκ των οποίων κατόρθωσαν να διαπρέψουν στις παντοειδείς επιστήμες, με παράλληλο ανέβασμα της πατρίδας ψηλά στο βάθρο της παραγωγής δυνατών μυαλών σε κάθε τομέα.

Αυτά τα δυνατά μυαλά που στην εποχή μας φεύγουν, ακόμα μια φορά στο εξωτερικό, ανεβάζοντας το πνευματικό επίπεδο εκεί και αποστερώντας την πατρίδα απ’ την πολύτιμη παρουσία τους.  

Θυμηθείτε, συγκινηθείτε, διδαχτείτε και αγανακτήστε για την έστω μερική επιστροφή σε χρόνια που κανείς από μας δεν περίμενε να επανέλθουν.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα