22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Για την προώθηση και ανάδειξη ομογενειακών θεμάτων, τον Αρχιεπίσκοπο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», Δέσποινα Αφεντούλη, στις 4/10/14 στο Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι κοινωνικές κυρίως ανάγκες της Ομογένειας, καθώς λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αυξάνεται το ενδιαφέρον νέων υψηλού μορφωτικού επιπέδου για αναζήτηση εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα Παιδείας, με στόχο την επιστημονική υποστήριξη και την προσέλκυση νέων τέταρτης και πλέον γενιάς κατά τη διαδικασία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Ετήσιος εορτασμός των Αγίων της Κύπρου στο Wood Green

Στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green του Λονδίνου παρευρέθηκε η Δ. Αφεντούλη στις 5/10/14, όπου έλαβε χώρα ο καθιερωμένος ετήσιος εορτασμός των Αγίων της Κύπρου, ενώ της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου, κ. Αθανάσιος, ακολούθησε Αρτοκλασία και τέλος, δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα του Απόστολου Βαρνάβα, με τη συμμετοχή της Κυπριακής Εστίας Λονδίνου.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα