16.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Χτες βράδυ λοιπόν, με σταματάει ένας τροχονόμος κάπου εκεί στο Πικέρμι!

Νοστιμούλης ήτανε και σοβαρός ήτανε! Πιο πέρα άλλοι δυο μ’ έναν νεαρό που δε φορούσε κράνος, κάτι γράφανε σ ένα ροζ μπλοκ. Το λυπήθηκα το παιδάκι, κατέβηκα από το αυτοκίνητο γρήγορα και πήγα κοντά!

– Καλέ σας παρακαλώ, κρίμα είναι, γιατί το σταματήσατε, είναι και νύχτα το παιδί, άντε αγόρι μου, πήγαινε κι’ άλλη φορά να φοράς κράνος, τη Μανούλα σου δεν την λυπάσαι; Άντε, άντε πήγαινε!

– Σας παρακαλώ κυρία μου, τι κάνετε; Ο συνάδελφος σας περιμένει!

Ωχ αυτόν τον είχα ξεχάσει! Αχχχ πως είστε καλά; Το καημένο το παιδάκι, πείτε τους κάτι και σεις, είναι εποχές για κλήσεις τώρα; Τι να πω! Φτωχό είναι το κακόμοιρο, δεν το βλέπετε; Στεναχωριέμαι!

– Σας παρακαλώ κυρία μου, δώστε μου τα χαρτιά σας.

– Καλέ Ελληνίδα είμαι, σας μοιάζω για αλλοδαπή χαχαχαχα;

– Ωωωωω, δώστε μου άδεια, ασφάλεια κλπ.

– Μάλιστα. να σας τα δώσω. Αλλά τι έκανα πάλι;

– Γιατί δε φοράτε ζώνη;

– Που να φορέσω ζώνη; Μ’ αυτή τη κοιλιά; Θα σκάσω. Έφαγα μια πιατέλα ψητές σαρδέλες, γαύρο μαρινάτο, πωωωωωω λιώνω για τον γαύρο μαρινάτο, άστα, άμα πάω στην Ραφήνα, τι να σου πω, βλέπω τα καράβια στο λιμάνι και νοσταλγώ το νησί μου.  Ξέρεις από ποιο νησί είμαι; Από την Μυτιλήνη, έχεις πάει; Να πας, να πας και θα με θυμηθείς. Κι άμα έχεις και κορίτσι, να το πάρεις μαζί, θα ξετρελαθεί, άκου και μένα την παλιά, να την πας στον Μόλυβο, να την πας στο Σίγρι και με μηχανή το γυρνάς το νησί, αλλά θα φοράτε κράνος και επίσης…

– Σας παρακαλώ επιτέλους, ποιανού είναι το αυτοκίνητο;

– Ακου γιεμ, εγώ είχα ένα άλλο γκρι, αλλά ήτανε 1400, τι να το κάνω, βενζίνη, τέλη, συνεργεία, όλη την ώρα πλήρωνα και τι θαρρείς ότι παίρνω; Τρεις κι εξήντα! Είναι να ζεις μ’ αυτά; Όχι πες μου, πήρα λοιπόν αυτό το χιλιαράκι, καλέ μεταχειρισμένο είναι μη νομίζεις, απλά να πηγαίνω στο σούπερ, στις φίλες μου, μια χαρά σου λέω, όπου βρίσκω παρκάρω. Προχτές που λες το πάρκαρα, άσε ρεζίλι πάνω στο πεζοδρόμιο! Δεν το κατάλαβα νόμιζα ήταν ισάδα και ……

– Σας παααααρααακαλώωω κυρία μου, δώστε μου τα χαρτιά σας ή μάλλον ελάτε μαζί μου πρώτα! Ήπιατε αλκοόλ; Ε …. ήπιατε αλκοόλ;

– Ήπιαμε

– Πόσο;

– Τι πόσο;

– Πόσα ποτήρια ήπιατε;

– Ε δύο τρία;

– Κάντε φου εδώ. Εδώ σ’ αυτό το σωληνάκι!

– Φου φου!

– Τι φου φου, φυσήξτε μέσα δυνατά!

– Α δε το διευκρινίσατε! Φου φου φουυυυυυυ!

– Θα είναι χαλασμένο. Ξαναφυσήξτε εδώ. Φου φου φουυυυυ. Α κι αυτό χαλασμένο είναι.  Δε δείχνει τίποτε συνάδελφε, δυο χαλασμένα. Δώσε από τα δικά σου ένα σε παρακαλώ ….Ξαναφυσήξτε παρακαλώ εδώ. Φουυυυφουυυυυφουυυυυ. Μα δε δείχνει κάτι, είπατε ότι ήπιατε ….

– Μα μ’ αφήσατε; Δε μ’ αφήσατε να σας εξηγήσω. Εγώ που λες παιδί μου ξαφνικά στα 45 μου έπαθα αλλεργικό σοκ, κόντεψα να πεθάνω και ξέρεις γιατί; Γιατί είμαι αλλεργική στο αλκοόλ, δεν πίνω στάλα…..Η φίλη μου ήπιε, αλλά δεν οδηγούσε αυτή, την έβγαλα μια βόλτα, είχε ένα βήχαααααα σαν τρακτέρ, τι να σου πω τώρα κρύωσε; Ίωση ήτανε κανείς δε ξέρει, εγώ όμως δε κόλλησα, μετά πήγαμε να …..

– Σας πααααααραααακαλώ κυρία μου, σας παρακαλώωωωω! Για ψάξτε, ψάξτε, έχετε δίπλωμα;

– Αυτό θες τόση ώρα και δε το λες; Και βέβαια έχω, από τα 17 μου οδηγώ, το πρώτο αυτοκίνητο ήτανε του μπαμπά μου, το πήρα κρυφά και το ‘δωσα μια πάνω στον τοίχο χαχχαααα τι θυμήθηκα τώρα, χαχχαααα τόοοκαναααα νταρνταγαν, η μάννα μου μια βδομάδα μ’ έβαζε να καθαρίζω όλο το σπίτι και …..,

– Να το δω, σας παρακαλώ να το δω!

– Μισό, κάπου εδώ στο ντουλαπάκι το έχω…. ααααα να το, το βρήκα παααααα και έφαγα όλο τον τόπο να το ψάχνω, που να φανταστώ ότι θα το έβαζα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου…πρέπει να πάω στον γιατρό, δε γίνεται ξεχνώ πολύ, άμα σου λέω… Αχ πολύ χάρηκα που το βρήκα, δόξα συ Άγιε Φανούριε, θα σου κάνω φανουρόπιτα και …..

– Τι βρήκατε;

– Το τσαντάκι με τα ραφτικά μου, κοίτα να δεις ….χαχχαααα !!
– Α αυτό δεν είναι τίποτε, η γυναίκα μου μια φορά βρήκε ένα ξένο αντρικό παντελόνι στα άπλυτα.

– Εεεεεεε; Ποιανού ήτανε;

– Δε θα το πιστέψετε, ήτανε του υδραυλικού που ξεβούλωσε το μπάνιο!     

– Αααααααααααααα ντιπ αγαθός είσαι; Βρε μωρέλιμ, βρε μωρέλιμ.

– Τι γίνεται εδώ, γιατί αργείτε τόσο συνάδελφε;

– Κυρ αστυνόμε πολύ δύσκολα τα πράματα το παιδί από δω έχει πρόβλημα και δε το ξέρει ….για ανοίξτε του τα μάτια, για ανοίξτε του τα μάτια ……..Καληνύχτα σας !!!!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα