21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ….(ΡΑΦΗΝΑ)

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ….(ΡΑΦΗΝΑ)

Στη πολιτική ο χρόνος δε τρέχει ακριβώς όπως στα ρολόγια ή στο ημερολόγιο. Τρέχει τελείως διαφορετικά καθώς απ’ τη μια στιγμή στην άλλη σκάνε πολιτικές που ανατρέπουν άρδην το πολιτικό σκηνικό. Εν τούτοις με το έμπα του φθινοπώρου συμβαίνουν γεγονότα σε τοπικό πολιτικό επίπεδο που έχουν ενδιαφέρον, ακόμα κι αν στη συνέχεια ανατραπούν καθώς ο χρόνος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτηρίζεται ως ένας πολιτικός αιώνας.

Τούτη τη φορά στοχεύουμε στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου:

Η μειοψηφία έχει ουσιαστικά βρεθεί σε μειονεκτική θέση, καθώς οι επικεφαλής:

Θανάσης Αδαμόπουλος της μείζονος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που τον κρατούν συχνά – πυκνά ακόμα και εκτός Ελλάδας, είναι πυκνά απών απ’ τις συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου, που ούτως ή άλλως συνεδριάζει πολύ συχνά σε σύγκριση με άλλους δήμους. Δεν αποκλείεται ο κ. Αδαμόπουλος να δράσει σύντομα ανατρέποντας το υφιστάμενο σκηνικό παραχωρώντας τη θέση του στο κ. Φαφούτη, εξέλιξη λίγο – πολύ αναμενόμενη.

Γιώργος Χριστόπουλος της ελάσσονος (η παράταξή του κατέλαβε τη τρίτη θέση) δραστηριοποιείται έντονα στην κεντρική πολιτική σκηνή ως πολιτευτής Κυκλάδων κι ως εκ τούτου είναι επίσης συχνά απών – το καλοκαίρι δικαιολογημένα λόγω σχετικού αιτήματος που υπέβαλε και εγκρίθηκε – παρά του ότι αντιμετώπισε ακόμα και την οξεία κριτική του συμβούλου της παράταξής του Μάκη Βουδούρη, ο οποίος δημόσια και ιδιωτικά επέκρινε τις επαναλαμβανόμενες απουσίες του, όπως και τη συνεργασία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του κ. Χριστόπουλου με το σύμβουλο της μείζονος κ. Φαφούτη.

Επικρίσεις που έμειναν αναπάντητες απ’ τον κ. Χριστόπουλο που μπορούσε να δράσει δυναμικά επιβιώνοντας τη θέση του, χωρίς ωστόσο να το τολμήσει. Αποτέλεσμα τούτου η πρόσφατη δημόσια πλέον σύγκρουση μεταξύ τους, όταν ο κ. Χριστόπουλος ψήφισε λευκό στην υποψηφιότητα Βουδούρη για τη θέση του Γραμματέα του Σώματος. Ενέργεια που εξόργισε τον άλλοτε συνεργάτη του, καθώς προσπάθησε να κερδίσει τη θετική ψήφο του αρχηγού του με δήλωση ενώπιον πολλών περί μελλοντικής του παραίτησης, που όμως δεν έγινε πιστευτή. Ορθώς αφού μετά την εκλογή του ως Γραμματέας με τους ψήφους της πλειοψηφίας, ο κ. Βουδούρης διέψευσε τα όσα φέρεται ότι δήλωσε, κάτι αναμενόμενο αφού το μόνο που διακαώς ήθελε ήταν η θέση του Γραμματέα.  

Ανδρέας Βασιλόπουλος της ελάσσονος  πάντα παρών εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, άσκησε και ασκεί οξεία κριτική στο φαινόμενο των άδειων εδράνων της μειοψηφίας, όπως και στο ότι βρέθηκε μια καρδούλα ζωγραφισμένη σ’ ένα ψηφοδέλτιο στη πρόσφατη ψηφοφορία για την ανάδειξη Γραμματέα του Δ.Σ., δίνοντας περισσότερη σημασία απ’ ότι δίνει το εκλογικό σώμα σε τέτοιες καταστάσεις που προκαλούν περισσότερο γέλιο, παρά προβληματίζουν.

Ο κ. Βασιλόπουλος επίσης ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, ενώ προσπαθεί να αναδείξει προβλήματα που υπάρχουν, μεταξύ αυτών και πολύ σοβαρά. Ωστόσο ο τρόπος που προσπαθεί μέσω αυτών να αυτοπροβληθεί, αλλοιώνουν κατά πολύ κι αυτά καθ’ αυτά τα προβλήματα που αναφέρει. Καταφέρνει εντούτοις πολλές φορές να προκαλέσει την έγγραφη απάντηση του δημάρχου πάντα σε φιλικά του μέσα, αν και τα δημοσιεύματα Βασιλόπουλου συνήθως κοινοποιούνται ως χορηγούμενα μέσω του FB, απαντήσεις που τον διαφημίζουν αρκούντως, παρά τον μέμφονται.

Αμαλία Τόκα πρώην επικεφαλής ελάσσονος παρούσα και ασκούσα έντονη κριτική σε θέματα ουσίας που εισηγείται η πλειοψηφία, επιχειρηματολογώντας συνήθως βάση νόμων και αποφάσεων, προκαλώντας την ενόχληση του δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας στις πλείστες των περιπτώσεων.

Κατέλαβε τη θέση της Γραμματέως του Σώματος με τους ψήφους σύσσωμης της μειοψηφίας, αλλά εξέπεσε της θέσης αυτής, λόγω της παραίτησής της από επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη και είχε υποστηριχθεί απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, αφού η δυσαρέσκεια των μελών της παράταξης απ’ τη Κυβερνητική πορεία του κόμματος τους απομάκρυνε και στην ουσία η παράταξη αυτοδιαλύθηκε, κάτι που οι ολίγοι εναπομείναντες το χρεώνουν στην επικεφαλής ως συνήθως γίνεται. Επίσης η κ. Τόκα φαίνεται να συνεργάζεται αντιπολιτευτικά εναντίον της δημοτικής αρχής με τον κ. Φαφούτη της μείζονος.

Χρήστος Τσαλαπατάνης της ελάσσονος (ΚΚΕ) παρών αν και τελευταία οι απουσίες του συζητιούνται. Ακολουθεί τη γνωστή τακτική όλων των εκπροσώπων του ΚΚΕ στα δημοτικά συμβούλια, χωρίς ουσιαστικά να πείθει με τα επιχειρήματα που παραθέτει.  

Τρωτό σημείο της μειοψηφίας η ατυχής συγκυρία να βρίσκεται ουσιαστικά ακέφαλη, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει σύντομα, δίνοντας ουσιαστική υπόσταση στην αντιπολιτευτική τακτική της. Ενδεχόμενο που προβληματίζει έντονα τη πλειοψηφία, αλλά και συμβούλους που δε καλοβλέπουν το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών απ’ το Δαμιανό Φαφούτη, που φαντάζει ως ένας ισχυρός αντίπαλος σε περίπτωση που θελήσει να διεκδικήσει το δήμο.   

Η πλειοψηφία με τους δύο δημάρχους πρέπει να διασχίσει το δικό της Ρουβίκωνα, καθώς η κατάσταση μεταξύ των δύο είναι οξυμένη όσο ποτέ. Η περίπτωση της διαρχίας επιβεβαιώνει το όνειρο που έγινε εφιάλτης, απ’ τη στιγμή που ένας έντιμος πολιτικός, ο Βασίλης Πιστικίδης, παρέδωσε τα σκήπτρα σ’ ένα πολιτικό, Βαγγέλης Μπουρνούς,  αμφιλεγόμενης σταθερότητας και ικανοτήτων.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπουρνούς δουλεύει πολύ, χωρίς ωστόσο να έχει ένα στόχο που θα καταγραφεί στο όνομά του, όπως π.χ. ο αείμνηστος Γούτας που ως κοινοτάρχης έκανε τη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του δήμου ή ο κ. Μαλάκης που αναβάθμισε ηλεκτρονικά το δήμο ή ο Κεχαγιόγλου που συνέδεσε το όνομά του με το δημοτικό Κολυμβητήριο ή ακόμα ο Χριστόπουλος με το Κ.Υ. Ραφήνας και το σχολικό συγκρότημα στη Κοντοράβδη.

Ο σημερινός δήμαρχος έχει να αντιπαλέψει τον κακό εαυτό του, τον ξερόλα, που δεν εμπιστεύεται κανένα, που αρέσκεται να χειραγωγεί όλους με κάθε τρόπο και μέσο, που προσπαθεί να συκοφαντήσει-εξαφανίσει όσους δεν μπορεί να χειραγωγήσει, που  απαντά σε κάθε κριτική που του ασκείται ακόμα κι αν τις περισσότερες φορές το μπούμερανγκ που εξαπολύει κτυπά τον ίδιο, που δεν είναι ικανός να αξιοποιήσει, ως θεσμός, υπέρ του ακόμα και καταστάσεις που του προσφέρονται (ακόμα και αθέλητα) στο πιάτο ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ρ-Π, που δε μπορεί να λειτουργήσει ως θεσμός ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες του ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΝΩΡΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ, που έρχεται αντιμέτωπος με παλιούς και νέους γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του.

Ο κ. Μπουρνούς θα καταλάβει τα λάθη του όταν θα χάσει τη καρέκλα, τότε που θα είναι πολύ αργά για να επανορθώσει.

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα