32.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΣΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΌΝΙΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΣΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΌΝΙΑ

Εκρηκτικές διαστάσεις όπως φαίνεται έχει πάρει η απόφαση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να αφήσουν ανοιχτά όλα τα σχολεία της Παλλήνης, δημόσια και ιδιωτικά, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια συνεχούς εορτασμού ανήμερα του Πολιούχου της πόλης Αγίου Τρύφωνος, προστάτη Αγίου των αμπελουργών, όπου τα πάντα, σχολεία και καταστήματα, παραμένουν κλειστά.

Σε σημερινό της πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα “Δημοκρατία” κάνει λόγο ότι με το έτσι θέλω, καταργούν τον πολιούχο της Παλλήνης! Και για πρώτη φορά δεν κλείνουν τα σχολεία.

Η απόφαση αυτή, ουσιαστικά απαγόρευσης εκκλησιασμού των μαθητών ανήμερα του Πολιούχου της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παλλήνης Νεκτάριου Καλαντζή είναι “άθλια, ανιστόρητη και φασιστική από πλευράς του σημερινού υπουργείου Παιδείας, αφού έχει στόχο την σταδιακή, αν όχι άμεση, κατάργηση των θρησκευτικών εορτών σε κάθε πόλη. Το πρόβλημα όμως για την αήθη επίθεση που δέχτηκε σήμερα η ιστορία και η παράδοση της πόλης, είναι η προχειρότητα που αντιμετώπισε το θέμα ο σημερινός δήμαρχος Παλλήνης, όπου δεν είχε μεριμνήσει να πράξει τα δέοντα, για να κηρυχθεί επίσημη αργία στην πόλη, αλλά βρέθηκε αιφνιδιαστικά προ τετελεσμένων γεγονότων”.

Κλείνοντας ο κ. Καλαντζής είπε : “Ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνος σαν πολιούχου Αγίου της Παλλήνης θα πρέπει επιτέλους να κατοχυρωθεί νομοθετικά και να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και η Παλλήνη, χρόνια τώρα πρωτεύουσα της Ανατολικής Αττικής και των Μεσογείων, ως έδρα της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία Ανατ. Αττικής), με τη μεγαλύτερη Εφορεία στη γύρω περιοχή, τράπεζες κλπ, θα πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που της αρμόζει”.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα