22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Παρακολουθώ τη φίλη μου τη Γιώτα, γνώριμη από την εποχή που ήταν υπεύθυνη των πολιτιστικών δήμου της αν. Αττικής, το τελευταίο διάστημα στο FB όπου όντας πολυγραφότατη ανακάλυψα τη λογοτεχνική της πλευρά. Σήμερα, απ’ τα πολλά δημοσιεύματά της ξεχώρισα ένα, «τα κατ’ οίκον μαθήματα», όπου δίνει μια άλλη διάσταση στην ελληνική  ΑλφαΒητα. Απολαύστε την…

Στα κατ’ οίκον μαθήματα κανείς δεν μού έμαθε τον τρόπο να διαβάζω με την σωστή σειρά, ανήκω σε εκείνη την κατηγορία που μάλλον ονομάζεται αυτοδίδακτη.
Έμαθα μόνη μου το Άλφα τής αγάπης, το Βήτα τής βοήθειας, το Γάμα τού γέλιου, το Δέλτα τής δύναμης, το Έψιλον τού έρωτα, το Ζήτα τής ζωής, το Ήτα τού ήθους, το Θήτα τού θάρρους, το Γιώτα τής ικανοποίησης, το Κάπα τής καλοσύνης, το Λάμδα τής λευτεριάς, το Μι τής μοναξιάς, το Νι τής νεότητας, το Ξι τής ξενιτιάς, το Όμικρον τής ομορφιάς, το Πι τής πατρίδας, το Ρο τού ρωμαλέου, το Σίγμα τής σιωπής, το Ταυ τού τέλους, το Ύψιλον τής υπερηφάνειας, το Φι τής φιλίας, το Χι τής χαράς, το Ψι τού ψέματος, το Ωμέγα τής ωραιότητας!
Εκείνο που ακόμα πρέπει να προσπαθήσω πολύ είναι το μάθημα τής συγχώρεσης, σε αυτό ίσως χρειάζομαι εντατικά μαθήματα! 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα