19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ: ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Η ΜΑΘΗΣΗ ΚΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ Σ’ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ: ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Η ΜΑΘΗΣΗ ΚΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ Σ’ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ

Στο πρόσωπο του Γιώργου Τιμοθεάτου συναντώνται η επιχειρηματικότητα, η άδολη προσφορά σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά κι η αγάπη για μάθηση. Τρεις αρετές σ’ ένα πρόσωπο σπάνια συναντώνται στη καθημερινότητα. Ένας απ’ τους σπάνιους νέους συνανθρώπους μας και ο Γιώργος, ένας επιχειρηματίας που πολύ νωρίς, με την αποφοίτησή του απ’ το λύκειο, βρέθηκε αντιμέτωπος να διαλέξει μεταξύ της μεγάλης αγάπης του – τα μαθηματικά – και της στρωμένης πατρικής επιχείρησης.

Στην περίπτωση του Γιώργου η λογική επικράτησε του συναισθήματος, οπότε αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμωτήριο που έστησε προ ετών ο πατέρας του Μενέλαος, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι κομμωτής, αλλά αντιπρόσωπος εταιρείας ειδών κομμωτηρίου (BES) και ξεκίνησε να μαθητεύει τη κομμωτική εντός και εκτός Ελλάδας.  

Εκ των υστέρων η απόφαση του νέου επαγγελματία αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ιδανική, καθώς εν τω μεταξύ ενέσκηψε η εποχή των μνημονίων και της μιζέριας, τόσο σε οικονομικό, όσο και επαγγελματικό τομέα. Σήμερα ο Γιώργος Τιμοθεάτος έχει αναδειχτεί σε δεξιοτέχνη του ψαλιδιού, με συνεχή ενημέρωση των τάσεων στη κουπ  των μαλλιών στο εξωτερικό, όπου έχει λάβει μέρος σε πολλές επιδείξεις κουπ μαλλιών, βαφής και κτενισμάτων έχοντας κερδίσει πολλούς τίτλους, αφού βρίσκεται σχεδόν πάντα μεταξύ των πρώτων νικητών.

Με τη συνεχή παρακολούθηση των νέων τάσεων στην γυναικεία και ανδρική κόμη, όχι μόνο απ’ τον ιδιοκτήτη Γιώργο Τιμοθεάτο, αλλά και εργαζόμενους κομμωτές του, το κομμωτήριο Fashion & Style στο Νέο Βουτζά Ραφήνας αποτελεί σημείο αναφοράς στην περιοχή και όχι μόνο.

Όμως το ανήσυχο πνεύμα του Γιώργου δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του ως επαγγελματίας, που έστω και σε τόσο δύσκολες εποχές κατορθώνει να σταθεί αξιοπρεπώς στη πιάτσα. Η αγάπη του για μάθηση και μάλιστα στον οικονομικό τομέα, δεν καταλάγιασε ποτέ. Έτσι σήμερα παρακολουθεί ανελλιπώς μαθήματα στο ανοικτό Πανεπιστήμιο όπου αναμένεται να πάρει πτυχίο στην επιστήμη που λατρεύει, τα οικονομικά.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Γιώργου εκφράζεται και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, καθώς είναι ο επίσημος κουρέας των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, όπου προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, δείχνοντας επί προσθέτως την αγάπη του για τα παιδιά, κάτι που έχουμε ιδίοις όμμασι παρακολουθήσει όταν εξυπηρετεί, πολλές φορές με περισσή υπομονή και καλαμπούρια ακόμα και τους πιο ‘’δύστροπους’’ λιλιπούτειους πελάτες του κομμωτηρίου του.

Ο Γιώργος Τιμοθεάτος για μας είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεανικής επιχειρηματικότητας στη πατρίδας μας και θα εξακολουθήσουμε να παρουσιάζουμε νέους/ες επιχειρηματίες, αγρότες και υπαλλήλους σε διάφορες περιοχές.     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα