19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΕΡΔΟΣ 1,5 ΔΙΣ ΑΠ’ ΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

ΚΕΡΔΟΣ 1,5 ΔΙΣ ΑΠ’ ΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», έντυπο παραδοσιακά φίλια προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία, διαβάσαμε μόνο τις ημέρες που πέρασαν τον επίσημο απολογισμό έργου των 15 μηνών λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Μια Γραμματεία την οποία δημιούργησε η κυβέρνηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει σε πέρας τη σημαντικότερη παράμετρο του κυβερνητικού σχεδιασμού, την πάταξη της διαφθοράς και την είσπραξη από αυτήν των μέγιστων δυνατών χρηματικών οφελών!

Έχουμε και λέμε λοιπόν… Ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου έδωσε στη δημοσιότητα τα εξής συγκεκριμένα στοιχεία: Από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν εισπραχθεί για λογαριασμό του Δημοσίου 810 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν σχηματιστεί 191 δικογραφίες από τις οποίες 94 έχουν ολοκληρωθεί. Άλλα 99 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τη λίστα με τα 65 CD που περιλαμβάνει το 90% από τις λοιπές λίστες, με 284 δικογραφίες να έχουν ανοίξει και 36 να έχουν ολοκληρωθεί. Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων έχουν ήδη γίνει 286 από την αρχή του 2015!

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, που έχει δρομολογήσει τις σοβαρότερες έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα, δημοσιοποίησε πως η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ολοκληρώσει έρευνες για 200 δικογραφίες, οι περισσότερες για πολύ σοβαρές υποθέσεις, ενώ σε εκκρεμότητα αυτή την εποχή έχει άλλες 130. Εξοπλιστικά προγράμματα, συμβάσεις του Δημοσίου, οικονομικά σκάνδαλα, καταχρήσεις κατά του Δημοσίου, παράνομες πληρωμές κρατικών αξιωματούχων είναι μόνον μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επίσημα λοιπόν, οι προσπάθειες των τελευταίων 15 μηνών για πάταξη της διαφθοράς έχουν αποδώσει τεράστια οφέλη, καθώς τα δεδομένα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς δείχνουν έσοδο 1,5 ΔΙΣ ευρώ για το Δημόσιο Ταμείο από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών σε υποθέσεις διαφθοράς και καταχρήσεων δημοσίου χρήματος. Χαρακτηριστική η φράση του κ. Παπαγγελόπουλου κατά τις σχετικές ανακοινώσεις: «Ξίφη και πιστόλια χρησιμοποιούν αυτοί που εκπροσωπούν τη διαπλοκή και ξιφουλκούν κατά των θεσμών. Τα ξίφη τους, όμως, είναι ρυπαρά και στομωμένα. Είναι επικίνδυνα για τους ίδιους. Κινδυνεύουν να δηλητηριαστούν από τη σκουριά».

Κι εις ανώτερα λοιπόν… Ιδού «πεδίον δόξης λαμπρόν» κι όπως φαίνεται η κυβέρνηση εθνικού σκοπού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει και δεν «αστειεύεται». Ας αναλογιστούμε δε όλοι τι θα συνέβαινε εάν αυτό το απίστευτο ποσό του 1,5 δις χρειαζόταν να μπει στο Δημόσιο Ταμείο από δυσβάσταχτα μέτρα που θα επωμίζονταν οι νομοταγείς πολίτες!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα