14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ ΣΕ Ρ-Π ΕΠΕΙΔΗ… ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ ΣΕ Ρ-Π ΕΠΕΙΔΗ… ΜΕΤΡΑΕΙ!

Ως τον ορισμό της προβοκάτσιας θα χαρακτηρίζαμε τα σχόλια σε τοπικό έντυπο της Ραφήνας. Και η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πετυχημένα ως αστεία και θα έβγαζαν γέλιο αν δεν έβγαζαν τέτοια απελπισία!

Βασική συνεργάτιδα του υποψήφιου δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου Δαμιανού Φαφούτη, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, διακατέχεται από άκρατη φιλοδοξία, σε σημείο που να σχεδιάζει τρόπους υφαρπαγής του «στέμματος» ή διάσπασης (έστω) της Παράταξης.

Η πραγματικότητα βέβαια, απέχει παρασάγγας από την παραπάνω… μυθοπλασία! Και για να μην μπερδευόμαστε, η φιλοδοξία ενός εκάστου είναι καλό πράγμα, αρκεί να συνοδεύεται από λογική, ισορροπημένη σκέψη κι εφικτούς στόχους.

Κι εάν δεν πιάσει το κόλπο του διχασμού έχουν κι άλλον… λαγό στο καπέλο: τους μεν «γαλάζιους» ψηφοφόρους Ραφήνας – Πικερμίου προσπαθούν να πείσουν ότι τον Δαμιανό στηρίζουν οι Συριζαίοι και τους αριστερούς ότι η μεγαλύτερη στήριξη έρχεται από τη Ρηγίλλης.

Με όλον τον σεβασμό πάντως, να σας πληροφορήσουμε εκεί στο δημαρχιακό μέγαρο του μεγάλου λιμανιού της περιοχής μας, ότι ο κόσμος ποσώς ενδιαφέρεται πλέον (εάν ενδιαφερόταν ποτέ) για την κομματική ή μη, στήριξη στους υποψήφιους δήμαρχους ή για το που πρόσκεινται κομματικά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι – στελέχη μίας Παράταξης.

Η προσωπική αξία και διαδρομή, τα έργα και οι ημέρες του κάθε υποψήφιου είναι αυτά που μετρούν και τίποτα άλλο…

Για παράδειγμα, αξιοσέβαστος ο κ. Πατούλης αλλά δεν σημαίνει ότι εάν πηγαίνει από Δήμο σε Δήμο, υποδεικνύοντας τον «ιδανικό» (κατά τη γνώμη του) υποψήφιο δήμαρχο, οι δημότες θα τον υπακούσουν κιόλας…

Τώρα, αν ο Πατούλης είπε μία κουβέντα και ο Μπουρνούς το έδεσε κόμπο, τι να πούμε κι εμείς;

Κάπως έτσι είχε επισκεφτεί και ο Ομπάμα την Αγγλία για να υποδείξει στους Βρετανούς τι ακριβώς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για το μπρέξιτ.

Που ήταν και πλανητάρχης!

Και οι Βρετανοί έπραξαν ακριβώς το αντίθετο…

Αναρωτιέμαι πραγματικά: αυτά είναι όλα κι όλα, τα «όπλα» που διαθέτει στην πολιτική του φαρέτρα ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου; Έτσι υπολογίζει να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές;

Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, ψεύδη, ραδιουργίες κι έξωθεν στήριξη;

Εάν ισχύουν πάντως, τα όσα κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δαμιανός Φαφούτης, τότε πράγματι ο Βαγγέλης Μπουρνούς θα μείνει στη δημοτική ιστορία του τόπου για την ευρηματικότητά του!

Καταγγελίες δημοτών που έφτασαν στο γραφείο του κ. Φαφούτη, εξου και η ερώτηση στη συνεδρίαση, κάνουν λόγο για πρόστιμα που κόβονται από τον Δήμο (είτε για κλαδιά είτε για τετραγωνικά επιχειρήσεων και σπιτιών με αναδρομική ισχύ μάλιστα, 5 χρόνων) τα οποία πρόστιμα δύναται να τακτοποιηθούν… ανάλογα την περίπτωση!

Την «τακτοποίηση» αναλαμβάνει προσωπικά ο δήμαρχος, ο οποίος δέχεται τους δυσαρεστημένους δημότες στο γραφείο του και κάνει το καλύτερο που μπορεί για ν’ απαλλάξει τους δημότες αυτούς, από τη φορολογική επιβάρυνση που ο ίδιος (βλ. Δήμος) είχε επιβάλλει!

Ποιος τη χάρη των πολιτών της Ραφήνας – Πικερμίου! Σύγχρονη σεισάχθεια!

Κι έτσι, λίγο – πολύ, οι δημότες αποχωρούν ικανοποιημένοι και υποχρεωμένοι στον κ. Μπουρνού…

Η απάντηση του τελευταίου, στην ερώτηση του κ. Φαφούτη, ήταν ότι όλα τα πρόστιμα είναι δικαιολογημένα και πως τα πάντα, έτσι κι αλλιώς, αναρτώνται.

Δεν βαριέσαι… παρόλο που οι περιοχές μας έγιναν Δήμοι και Καλλικρατικοί, στην ουσία παραμένουν μεγάλα χωριά και τέτοιου είδους «καραμπινάτες» εξυπηρετήσεις, δεν γίνεται να μένουν κρυφές.

Κατά τα λοιπά -όπως μαθαίνουμε- είναι αρκετοί οι δημότες της Ραφήνας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις μελλοντικές πολιτικές κινήσεις του Βασίλη Πιστικίδη, πρώην δήμαρχου και νυν γενικού γραμματέα του Δήμου… (σ.σ. αλήθεια, τι γίνεται με το ασυμβίβαστο;)

Γιατί είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Βασίλης απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης, ως τοπικός παράγοντας, στην πόλη του, ενώ μέχρι στιγμής, δηλώνει πως θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Εργάζεται λοιπόν, προς αυτήν την κατεύθυνση και αφού του ευχηθούμε καλή επιτυχία, να υπενθυμίσουμε απλά, ότι η νέα εποχή των συνεργασιών μόλις ξεκινάει!

Και αν απέτυχε το… τέως «πειρατικό» τώρα είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να πραγματοποιηθεί συνεργασία άλλου τύπου, όχι τόσο αταίριαστη κι ετερόκλητη όσο η προηγούμενη και φυσικά, σύμφωνη με το γράμμα του νόμου.

Ο καιρός γαρ, εκτός από εγγύς, προσφέρεται για ψύχραιμες συζητήσεις και συνειδητοποιημένες αποφάσεις, που δεν θα έχουν την παραμικρή σχέση μ’ εσπευσμένες και απεγνωσμένες λύσεις ανάγκης…

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα