20.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ Α.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ Α.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Την ανάγκη για άμεση σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας ζητά επιτακτικά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής αναφέρει χαρακτηριστικά: ΄΄Μετά το 2011 και τη συγκρότηση ως σώμα του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Παλλήνης, όπως όριζε ο Καλλικράτης, η δημοτική Αρχή δεν θέλησε να κάνει καμία ενέργεια σχετικά με το θέμα της πρόληψης της εγκληματικότητας στο δήμο μας και την ασφάλεια του πολίτη. Μη ενεργοποιώντας το συγκεκριμένο όργανο, στο οποίο ήμουν μέλος από το 2011 με την ιδιότητα του Κοινωνιολόγου και την απουσία στρατηγικής και συνεργασίας με τα οικεία αστυνομικά τμήματα Γέρακα και Παλλήνης (όπως και των Γλυκών Νερών για την Κάντζα), θλίβομαι που στο μεγαλύτερο δήμο της Ανατολικής Αττικής, της διοικητικής πρωτεύουσας του νομού και της πόλης των 60.000 κατοίκων, η σημερινή διοίκηση απαξιοί τα ΄΄όπλα΄΄ που της δίνει η πολιτεία, τόσο για πρόληψη της εγκληματικότητας στις γειτονιές, κυρίως στις απομακρυσμένες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, για τα καταστήματα, όσο και να μελετήσει και να εξετάσει τις ανάγκες και τις ελλείψεις των τοπικών αστυνομικών τμημάτων Γέρακα και Παλλήνης, ώστε να συνδράμει υποστηρικτικά στα αιτήματα τους προς το υπουργείο.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις για συγχωνεύσεις και κλεισίματα αστυνομικών τμημάτων, λόγω κόστους, και της φήμης ότι το Α.Τ Παλλήνης θα συγχωνευθεί με αυτό του Γέρακα, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την αστυνομική δύναμη της περιοχής, που εκτείνεται από την Πεντέλη και το Πικέρμι ως το Πάτημα Χαλανδρίου και τα Σπάτα, ο δήμαρχος Παλλήνης θα πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας προκειμένου να πάρει αποφάσεις, όπως πρόσφατα συνέβη στο δήμο Πεντέλης και να απαιτήσει ο δήμος Παλλήνης να έχει δύο (2) αστυνομικά τμήματα όπου και στοιχειοθετείται από: α. την διαμερισματοποίηση, β. την έκταση και γ. την οικιστική ανομοιογένεια των τριών δημοτικών ενοτήτων΄΄.

Καταλήγοντας ο Νεκτάριος Καλαντζής τονίζει:΄΄ Το δυναμικό των δύο αστυνομικών τμημάτων είναι αξιόλογο και μάχιμο, αλλά αν δεν υποστηριχθεί ενεργά, δυναμικά και επί της ουσίας από το δήμο, θα τεθεί ο κίνδυνος και να χαθεί από την πόλη και να κινδυνεύσουμε να μείνουμε μόνο με ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή, που θα εμποδίσει τις όποιες προσπάθειες καταπολέμησης της εγκληματικότητας και τον κίνδυνο έξαρσής της, εις βάρος της ασφάλειας του πολιτών ΄΄.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα