24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Στεφανίδης, που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, έκανε την εξής δήλωση:

   «Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μας για δεύτερη θητεία στο Δήμο Μαραθώνα, θέλουμε να μεταφέρουμε αισιόδοξο μήνυμα στους κατοίκους του Δήμου μας με την προοπτική των αγώνων που έρχονται.

   Οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για την πλειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα συνεχίσει τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη», με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για δήμους – επιχειρήσεις, πράγμα που δεν το κρύβει ο νέος δήμαρχος, όπως έκαναν άλλοι.

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θα είναι και αυτή τη πενταετία στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αιτημάτων. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Από αυτήν την σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα μεταξύ των άλλων είναι:

 –  Να παλέψουμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για πλήρη – σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.

  – Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

 –  Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της «ανταποδοτικότητας», που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες, δωρεάν για όλο το λαό.

  – Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται και την περιοχή του Μαραθώνα, τον φυσικό πλούτο κτλ.

  – Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς και για την κατασκευή Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, για αποκλειστικά δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες. Να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές και τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ για τη νέα δημοτική αρχή, ιδιαίτερα απο τους νέους και τις νέες!

Καμία αναμονή απο τους εργαζόμενους του δήμου, και τους άλλους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τους αγρότες, τους ανέργους της περιοχής.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα