29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Οικογένειας, στις 15 Μαΐου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η 15η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας. Σκοπός του ετήσιου αυτού εορτασμού είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητα της οικογένειας, ως βασικού κυττάρου της κοινωνίας.

Η οικογένεια ήταν και είναι ο φυσικός χώρος για την ανατροφή και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη κάθε ανθρώπου, ώστε να ενταχθεί στην κοινωνία ως υγιής μονάδα. Στη συνείδηση όλων μας, ταυτίζεται με την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια, την αγάπη. Για εμάς, τους Έλληνες, η οικογένεια είναι ταυτόχρονα και ο μοναδικός θεσμός, στον οποίο καταφεύγουμε όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, ή χρειαζόμαστε βοήθεια.

Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που γνωρίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε τη σημασία και τον πολύτιμο ρόλο της οικογένειας στη στήριξη του κοινωνικού ιστού. Ταυτόχρονα, όμως, επηρέασε αρνητικά τις οικογένειες, προκαλώντας φτώχεια και ανέχεια σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη μετανάστευση, συρρικνώνοντας το κοινωνικό κράτος, δημιουργώντας σχέσεις οικονομικής εξάρτησης και αποθαρρύνοντας τους νέους από τη δημιουργία οικογένειας. 

Ιδιαίτερα σήμερα, η στήριξη της οικογένειας πρέπει να αναδειχθεί ως ύψιστη προτεραιότητα. Είναι καθήκον της Πολιτείας να δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, με αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας, με αξιόπιστες υποστηρικτικές δομές, με ποιοτικές και προσιτές λύσεις για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Ταυτόχρονα, όμως, η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι, πόσο σημαντική είναι η οικογένεια στη ζωή μας. Ας φροντίσουμε, ως γονείς, να προσφέρουμε στα παιδιά μας, πέρα και πάνω από τα υλικά αγαθά, ένα περιβάλλον κατανόησης και αγάπης, στο οποίο θα μπορέσουν να ανθίσουν ως προσωπικότητες. Ας σταθούμε όλοι μαζί, ως κοινωνία, απέναντι στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, ας αγκαλιάσουμε με ανθρωπιά τις οικογένειες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, ας προσπαθήσουμε να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στα παιδιά, στους συντρόφους και στους γονείς μας. Η επένδυση στο θεσμό της οικογένειας είναι μια επένδυση στην ψυχή μας, μια επένδυση στο αύριο».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα