22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Γ. ΣΩΦΡΟΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Γ. ΣΩΦΡΟΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Μια ακόμη σχολική περίοδος ξεκινά κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Σαρωνικού είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ευθύνες του και να φιλοξενήσει στις σύγχρονες κι ασφαλείς σχολικές υποδομές του, εκατοντάδες παιδιά από την ευρύτερη περιοχή μας.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, θέλω να ευχηθώ καταρχήν στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Σαρωνικού καλή πρόοδο.

Η σχολική περίοδος 2018 -2019 εύχομαι να είναι για όλους μια πραγματικά γόνιμη και δημιουργική χρονιά.

Μια χρονιά που θα τους χαρίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την  υγεία, αλλά και την απαραίτητη δύναμη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους, ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν όλους τους στόχους που θα θέσουν.

Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, εύχομαι να ανταποκριθούν για μια ακόμη χρονιά στο πολυπτυχές παιδαγωγικό τους έργο, προς όφελος των μαθητών τους αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας.

Γνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτελούν το λειτούργημα του δασκάλου και παιδαγωγού.

Δεν αναφέρομαι ασφαλώς στις πενιχρές αποδοχές, σε σχέση με την προσφορά τους, χωρίς να υποβαθμίζω τη σημασία της αξιοπρεπούς αμοιβής που θα έπρεπε να απολαμβάνει κάθε εκπαιδευτικός στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Αναφέρομαι κυρίως στις πρόχειρες κι αποσπασματικές αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παιδείας, αλλά και στην απαξίωση που κάποιοι επιχειρούν να προσδώσουν σε έννοιες όπως η αριστεία, η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής ανταγωνισμός, που αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια των εκπαιδευτικών συστημάτων σε χώρες που ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουν στους νέους τους.

Ο Δήμος μας  για μια ακόμη χρονιά φρόντισε ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με θετικές προοπτικές για τους μαθητές μας.

Ανταποκριθήκαμε με συνέπεια  και ευθύνη στις υποχρεώσεις που ως Δήμος έχουμε, απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας. 

Δεν χρησιμοποιήσαμε ως δικαιολογία την έλλειψη κρατικής αρωγής και χρηματοδότησης για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Αντίθετα, πετύχαμε αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ των συμπολιτών μας, να διατηρήσουμε πολύ ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολικών μας δομών.

Τα δημόσια σχολεία μας θα διακριθούν και φέτος ως πρότυπες δημόσιες σχολικές μονάδες, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, από τα ιδιωτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο και την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ως Δήμος έχουμε διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια για τη συντήρηση και τον εξοπλισμό των σχολείων.

Το οικονομικό πλεόνασμα από τη συνετή μας διαχείριση,  μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα που διανέμεται στη νέα γενιά  μας.

Ως Δήμος, επενδύουμε με πράξεις κι όχι στα λόγια, στη νέα γενιά της πόλης μας. Και το κάνουμε συνειδητά, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν πιο ανέγγιχτα από την κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας τα τελευταία χρόνια.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, αλλά και αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας πολιτικής, η επένδυση στη γνώση, η επένδυση στη Νέα Γενιά της πόλης μας.

Ως Δήμος και στο βαθμό που μας αναλογεί, θέλουμε να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας ότι θα έχουν τη δυνατότητα και το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο και τις δεξιότητες που διαθέτουν, γιατί αυτά τα στοιχεία είναι που οδηγούν στην Αριστεία και την Πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού

Γεώργιος Β. Σωφρόνης

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα