21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Τα απαράδεκτα και τραγικά της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. στο δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, καταγγέλλει με επιστολή του Χρήστος Δρίτσας μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μαρκοπούλου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα όσα καταγγέλλει ωχριούν μπροστά στα όσα συνέβησαν στη Τ.Ο. του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που θα περιγραφούν σε επόμενη ανάρτησή μας.

Η επιστολή του κ. Δρίτσα:  

«Με αφορμή, τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Δ.Σ. στις Τοπικές Οργανώσεις και τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν σε αυτές, εδώ στο Μαρκόπουλο (και όχι μόνο: π.χ. Νίκαια Αγ. Γιάννης Ρέντη), νιώθω την ανάγκη, να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτήν μου την επιστολή, για να γίνει γνωστό σε όλους τους αγνούς Νέο Δημοκράτες, ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι μεθόδευσαν την εκλογική διαδικασία και την κατέστησαν απόλυτα διαβλητή και ουσιαστικά άκυρη.!!!!!

Τι είχες λοιπόν Γιάννη, τι είχα πάντα……… Επιστροφή σε πρακτικές, τακτικές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, για την εξυπηρέτηση ποιων; Από το πρωί, ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους, με ψηφοδέλτια έτοιμα, σταυρωμένα, να διανέμονται σε κάθε μέλος, από όποια γωνία του οικοδομικού τετραγώνου προσέγγιζε τον χώρο των εκλογών, ακόμα και εκείνοι, που κατάφερναν να ξεφύγουν από τα μπλόκα….. εντοπίζονταν μέσα στην αίθουσα και δέχονταν την πίεση ακόμα και εισερχόμενοι στο παραβάν!!!!!.

Ήταν τέτοιες οι πιέσεις που ασκούνταν στα μέλη, που πραγματικά αρκετοί από αυτούς έρχονταν σε δύσκολη θέση, μιας και όλα γινόντουσαν χωρίς ίχνος διακριτικότητας, τόσο προκλητικά και φανερά μπροστά στα μάτια όλων. Εκτός από τα σταυρωμένα και έτοιμα ψηφοδέλτια, κυκλοφορούσαν και σφραγισμένοι φάκελοι, στα χέρια συγκεκριμένων ατόμων, που τους διακινούσαν με απίστευτη ευκολία και θράσος. Επίσης, κατά παράβαση των Εγκυκλίων του Κόμματος, επέτρεψαν σε μέλη που δεν ήταν εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους, (18 ΑΤΟΜΑ) επιλεκτικά …… να ψηφίσουν (τελείως παράνομα) ενώ μέχρι εκείνη την ώρα, είχαν διώξει περισσότερα από 50 μέλη, πολλά από αυτά γραμμένα από το 1974!!!!!!

Όταν αυτό καταγγέλθηκε από υποψηφίους, βρέθηκε ως λύση……. (Του ποδαριού θα έλεγα), Έλα μωρέ, αφού κάναμε λάθος, ας τραβήξουμε τα παραπάνω 18, παράνομα στην τύχη τα ψηφοδέλτια από τις κάλπες και τέλος!!!!!!!!! Στην πρόταση αυτή, διαφώνησαν ριζικά υποψήφια μέλη του Δ.Σ. της Τ.Ε., γιατί είναι πράξη παράνομη και φυσικά αλλοιώνει το αποτέλεσμα των εκλογών! Κατατέθηκε Ένσταση η οποία απορρίφθηκε, όπως δεν θα περίμενε κάποιος από την Εφορευτική Επιτροπή!

Και αφού λύση δεν υπήρξε, ως δια μαγείας εμφανίστηκαν επίσημοι…… «Φωστήρες» από το Κόμμα, οι οποίοι πρότειναν ευθέως συναλλαγή……… : Να βγάλει ο ένας υποψήφιος Πρόεδρος, (ο πρώτος σε σταυρούς), 5 δικούς του Συμβούλους και ο άλλος, 4 Συμβούλους και να κουκουλωθεί το θέμα, για το καλό του Κόμματος!!!!!!!!!!!!

Και φυσικά και εκεί, πολλά από τα μέλη και ο ένας εκ των δύο Προέδρων διαφώνησαν, σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συναλλαγές, στις οποίες μπορεί κάποιοι να είναι μαθημένοι, κάποιοι άλλοι όμως σηκώνουν τοίχο!

Φίλες και φίλοι, Νέο Δημοκράτες!

Το νέο, το διαφορετικό και το σύγχρονο δεν ταυτίζεται με όλα τα παραπάνω. Αντίθετα όλα αυτά συμβολίζουν το παλιό, το σάπιο και το θλιβερό κατεστημένο, που πάντα ενδιαφερόταν για την καρέκλα και την δημιουργία κομματικού στρατού, με στόχο μακρινά ή κοντινά συμφέροντα……. Όλα αυτά, είναι και η αιτία που τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός Λαός μας είχε γυρίσει την πλάτη, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της μεγάλης Φιλελεύθερης, Κεντροδεξιάς Παράταξης.

Ο νέος Πρόεδρος του Κόμματος, έδωσε με την εκλογή του την ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα και σε αυτό δεν χωρούν, ούτε προσωπικά συμφέροντα, ούτε θλιβερές συναλλαγές που μπορεί πρόσφατα να αποφέρουν οφέλη σε αυτούς που τις εφαρμόζουν, αλλά σε βάθος χρόνου όταν τα σχέδια τους αποκαλυφθούν, αυτοί μπορεί να έχουν πετύχει προσωρινά, τον σκοπό τους, αλλά στην Παράταξη, ο Λαός μας θα έχει γυρίσει και πάλι την πλάτη!

Η Χώρα και ιδιαίτερα ο Τόπος μας, δεν ψάχνει για ωραία αμπαλαρισμένα πακέτα, δεν ψάχνει για κτηματίες με πτυχία και περιτύλιγμα, δεν αρκούν τα μεγαλονόματα αν πράττουν όπως παραπάνω περιέγραψα, η Χώρα και ο Τόπος χρειάζεται ακούραστους εργάτες, με αποτελέσματα και ανοικτά μυαλά, με ξεκάθαρες πρακτικές και ένα στόχο, να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Τα χθεσινά, δυστυχώς επιβεβαιώνουν το γνωστό από το σήριαλ, σύνθημα….. ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ!!!!!!!!!!!

Με εκτίμηση, Χρήστος Δρίτσας Μέλος της Νέας Δημοκρατίας Τ.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα