21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΣΤΗ Τ.Ο. Ν.Δ. ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΣΤΗ Τ.Ο. Ν.Δ. ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Τα όσα  κατήγγειλε στην προηγούμενη ανάρτησή μας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας και μέλος της Ν.Δ κ. Χρήστος Δρίτσας ότι συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη της Τ.Ο. Ν.Δ. του δήμου του, ωχριούν απέναντι στα όσα συνέβησαν ακόμα και πριν την καθαυτή εκλογική διαδικασία στην Τ.Ο. Ν.Δ. του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου κι εκεί υπήρξαν δύο υποψηφιότητες.

Τεράστια λάθη του οργανωτικού 

Στη συγκεκριμένη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ραφήνας-Πικερμίου το κακό ξεκίνησε πριν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 3-4, όταν το οργανωτικό δέχτηκε την υποψηφιότητα της απερχόμενης προέδρου ενώ γνώριζε ότι έχει ηθικό κώλυμα αφού δεν ψήφισε στην υψίστης σημασίας ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του κόμματος. Παρά ταύτα το οργανωτικό δέχτηκε την υποψηφιότητά της αφού επιβεβαίωσε την εγγραφή της ως μέλος της παράταξης στην παράταση που δόθηκε αρμοδίως προς τούτο.

Τεράστιο λάθος που έδωσε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε σε άτομα που μόλις δυο μήνες πριν δεν μπήκαν στο κόπο να ψηφίσουν για τον πρόεδρο του κόμματος. Έτσι επετράπη σε κάθε όψιμο νεοδημοκράτη (βλέπετε η παράσταση νίκης της Ν.Δ. αποτελεί δέλεαρ) όχι μόνο να ενταχθεί στους κόλπους  μιας παράταξης με κυβερνητική προοπτική, αλλά να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε, ενώ παράλληλα το οργανωτικό κάνει το δεύτερο τεράστιο λάθος να στερήσει το ίδιο δικαίωμα ακόμα και σε παλιά στελέχη τα οποία τελείως αυθαίρετα τοποθέτησε μέσω του μηχανογραφικού σε Τ.Ο. άλλων περιοχών εκτός της μόνιμης από χρόνια κατοικίας τους.

Με την επιλογή αυτή, συν του ότι προκηρύχθηκαν εκλογές χωρίς να μπουν υπηρεσιακά συμβούλια σε τοπικές και ΝΟΔΕ, δόθηκε η ευκαιρία πανελλαδικά να γίνει πάρτι παρεμβάσεων υπέρ των εκλεκτών είτε των διαφόρων τάσεων εντός του κόμματος, είτε της αυτοδιοίκησης, με την ελπίδα της χειραγώγησης των νέων κομματικών μηχανισμών σε τοπικό επίπεδο.

Η … κακή μέρα ξεκίνησε απ’ το πρωί στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ραφήνας-Πικερμίου 

Παρότι οι ενδείξεις για το ότι η εφορευτική επιτροπή που επιλέχτηκε για τη ΔΗΜ. Τ.Ο. Ρ-Π ήταν φιλικά προσκείμενη προς την επανεκλεγείσα πρόεδρο, οι αποδείξεις ήρθαν νωρίς-νωρίς το πρωί όταν διαπιστώθηκε  ότι οι εκλογικές λίστες δεν ήταν ίδιες με αυτές που είχαν δοθεί στις δύο υποψήφιες, ή τουλάχιστον στην αντίπαλο της «εκλεκτής», βάση των οποίων μαζεύτηκαν και οι υπογραφές που τις πρότειναν και οι υποψηφιότητες των μελών του Δ.Σ.

Απόδειξη περί τούτου ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, μέλος που είχε υπογράψει την υποψηφιότητα της αντιπάλου της επανεκλεγείσης προέδρου και υπήρχε στη λίστα και ως εκ τούτου έγινε δεκτή η υπογραφή του, δεν βρέθηκε στην εκλογική λίστα όταν πήγε να ψηφίσει και έφυγε άπρακτος. Κάτι που συμπληρώνει το κομμάτι στο παζλ των υπόγειων διαδρομών, από προγενέστερη δημοσιογραφική πληροφορία μας, όταν δυο – τρεις μέρες προ των εκλογών η πρόεδρος της ΔΗΜΕΦΕ ανακοίνωσε ότι προστέθηκε απ’ το οργανωτικό στη λίστα ένα μέλος απ’ ευθείας απ’ το κ. Σπανάκη. Άγνωστο αν ο κ. Σπανάκης γνωρίζει το συμβάν (το όνομα του φυτευτού μέλους στη διάθεσή του).

Ακολούθως έγιναν πολλές παρατυπίες, με καθοδήγηση ψηφοφόρων εντός και εκτός παραβάν, ανοικτή ψηφοφορία εκτός παραβάν σε συνεργασία ενώπιον όλων, που καθόλου δεν ενόχλησαν την πρόεδρο της ΔΗΜΕΦΕ.

Το αποκορύφωμα! Λίγο πριν το κλείσιμο ης ψηφοφορίας, κατέφθασε μέλος-ψηφοφόρος και διαπίστωσε με έκπληξη ότι είχε ψηφίσει ήδη. Στη διερεύνηση του θέματος αποδείχτηκε ότι: πρώτον δεν υπήρχε άλλο άτομο με το ίδιο επίθετο στη λίστα, δεύτερον υπήρχε γραμμένο με το επίθετο του έκπληκτου ψηφοφόρου μια Στέλλα, που συνέπεσε  με το όνομα της μητέρας του ψηφοφόρου, οπότε όλοι συμφώνησαν ότι ίσως ήταν η μητέρα του που ήρθε να ψηφίσει και κουκουλώθηκε η υπόθεση.

Ωστόσο όταν ρωτήσαμε τον ψηφοφόρο, καθώς το γεγονός έγινε επί παρουσίας μας, αν το επίθετο της μητέρας του είναι το ίδιο με το δικό του στην ταυτότητά της, μας απάντησε όχι. Αυτό και μόνο το γεγονός θα ήταν αρκετό να ακυρώσει όλη τη διαδικασία. Παρά ταύτα δεν έγινε καμιά ένσταση, καθώς το πράγμα σφύριζε από μακριά την απίστευτη μηχανορραφία που είχε στηθεί από πολλούς και σε πολλές κατευθύνσεις για την επικράτηση των τελικών νικητών.

Το κερασάκι στην τούρτα έκλεισε με την καταστρατήγηση της εγκυκλίου των εκλογών, που όλοι επικαλούνταν ως ευαγγέλιο μέχρι τη στιγμή…που δεν τηρήθηκε η ποσόστωση που ήθελε 5 μέλη απ’ την δημοτική ενότητα Ραφήνας και 4 απ’ την αντίστοιχη του Πικερμίου, αφού δε βόλευε την παρέα της επανεκλεγείσης προέδρου να έχουν μες τα πόδια τους μη ελεγχόμενο άτομο, όταν επιπροσθέτως έχαναν ένα πολύτιμο χορηγό των υπόγειων διαδρομών κι ως εκ τούτου απόλυτα ελεγχόμενου.

Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε ότι η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ραφήνας-Πικερμίου επάξια κερδίζει το Χρυσό Βατόμουρο των εσωκομματικών εκλογών.

 

ΥΓ.  Κατόπιν εορτής τίποτε δε μας δεσμεύει πλέον να αποκαλύψουμε δημόσια τα όσα συνέβησαν στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρ-Π, καθώς τα μέλη της παράταξης, κυρίως όσοι είτε δεν προσήλθαν, είτε αποκλείστηκαν απ’ τη διαδικασία ενώ προσήλθαν, (να σημειωθεί ότι εν σχέση με τα 1300 άτομα που είχαν ψηφίσει για πρόεδρο συν τις νέες εγγραφές που ανέβασαν τον αριθμό, οι 324 που ψήφισαν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό), δικαιούνται  να μάθουν τι συνέβη.

Επιπροσθέτως θα κατατεθεί σχετική έγγραφη αναφορά προς το κόμμα και τον πρόεδρό του, ώστε το νέο καταστατικό να αναμορφωθεί κατά τρόπο που να εξαλείφει τα κακώς κείμενα.

Τέλος να πούμε ότι παρατηρητές της όλης διαδικασίας εκτός του χώρου της Ν.Δ. που πίστευαν στην ανανέωση και την εξάλειψη οιονδήποτε  παλαιοκομματικών μεθοδεύσεων, έχουν απογοητευτεί βλέποντας ότι παρά την εκλογή Μητσοτάκη το σαθρό υπόβαθρο μιας πεπαλαιωμένης αντίληψης ζει και βασιλεύει, παρά τις εξαγγελίες για μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, στην οποία προσβλέπουν ως επόμενη κυβέρνηση.   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα