21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ;

ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ;

Επειδή πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την επίθεση συμπολιτών μας ότι εθελοτυφλούμε με αναρτήσεις που ¨χαϊδεύουν¨ τη δημοτική αρχή, όπως πχ. όταν γράψαμε επιχαίροντας για τον καλλωπισμό της πλατείας Πλαστήρα στη Ραφήνα, ενώ παραγνωρίζουμε ότι υπάρχει παντελής έλλειψη καθαριότητας εκεί (βρώμα και δυσωδία έλεγαν επί λέξει εννοόντας τα λάδια που ρίχνουν μαγαζάτορες), την άσχημη μυρωδιά που εκπέμπουν κάδοι αν και έχουν αδειάσει, τη κατάσταση που βρίσκεται ο στόλος των οχημάτων καθαριότητας και το έσοδο (αν έχει) ο δήμος απ’ την ανακύκλωση, απευθυνθήκαμε στην αντιδήμαρχο κ. Τσεβά όπου ανακαλύψαμε, όπως και σεις θα διαβάσετε στην απάντησή της, ότι …

«Κυρία Ραγκούση

Όπως ξέρετε είχα και παλαιότερα την αρμοδιότητα της  Αντιδημάρχου  Καθαριότητας  το 2009 και το 2010. Ανέλαβα εκ νέου παρόμοια καθήκοντα  την 1η Σεπτεμβρίου 2014, με την επανεκλογή μου στον συνδυασμό της πλειοψηφίας.   Συνάντησα  μία πραγματικά μεγάλη εγκατάλειψη  απ’ άκρη σ’ άκρη, μέσα στα διοικητικά μας όρια.  Όλοι μαζί βάλαμε στόχο να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα. 

Α. Επί μήνες συλλέγαμε από  κάθε γειτονιά, τόνους  πεταγμένων βλαστικών υπολειμμάτων και σκουπιδιών.

Β. Αγοράσθηκαν  νέοι κάδοι απορριμμάτων, τους οποίους τοποθετήσαμε σε διάφορα κεντρικά σημεία.

Γ. Έγιναν   αλλαγές  και ανακατατάξεις κάδων σε κεντρικά σημεία, ώστε να  απαλειφθεί η εικόνα της εγκατάλειψης.

Δ. Καθημερινά κινούνται έξι (6) απορριμματοφόρα, για την αποκομιδή απορριμμάτων και ένα όχημα συλλογής  ανακυκλώσιμων υλικών. Να τονίσω εδώ, ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται με κατάθεση ψυχής εκ μέρους του προσωπικού, το οποίον είναι ΜΟΝΟΝ 15 άτομα…!!!!!  Το φετινό καλοκαίρι του 2016, προσελήφθησαν τρία επιπλέον άτομα.

Ε . Έγινε σύμβαση έργου (με ιδιώτη) για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων,  οι οποίοι είχαν να πλυθούν  από την παραμονή των εκλογών του 2010 !!!!  Πραγματικά με εκπλήσσετε με την ερώτησή σας, ότι διαχέεται δυσοσμία, ενώ πριν, δεν το είχατε αντιληφθεί ή επισημάνει……. Βεβαίως και πρέπει  ΠΑΝΤΑ οι δημότες να ζητούν το καλύτερο δυνατόν…….   Να θυμίσω ότι έως το 2010, ο Δήμος Ραφήνας διέθετε πλυντήριο κάδων,  φορτηγό με παπαγαλάκι (αρπάγη) και αυτοκινούμενο  σάρωθρο, που κάθε πρωί σκούπιζε τους δρόμους της πόλης μας. Δυστυχώς, όλα αυτά δεν τα ξαναβρήκα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, όταν επέστρεψα……………   Ήδη ετοιμάζουμε εκ νέου τη σύμβαση για τον επόμενο καθαρισμό και πλύσιμο των κάδων. Να σας θυμίσω ότι το σύστημα στους Δήμους πλέον είναι αρκετά περίπλοκο,  ώστε να επιτευχθεί  ο  κάθε στόχος.

Κατόπιν  προσπαθειών και έρευνας, τώρα πλέον  έχουμε  ανταποδοτικά, για την  ανακύκλωση λαμπτήρων, για την ανακύκλωση υλικών από την αποκομιδή των μπλε κάδων, των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, την απόσυρση των  παλαιών εγκαταλελειμμένων οχημάτων (η σύμβαση των οποίων ξεκίνησε  τον Ιανουάριο του 2015). Όλα τα προηγούμενα αναρτώνται στην διαύγεια για κάθε νομιμότητα και έλεγχο.

Όλοι γνωρίζουν το πάθος μου για  την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κατάθεση των δυνάμεων μου σε ΟΤΙ μου ανατέθηκε…….

Τον Απρίλιο του 2016 με απόφαση  Δημάρχου,   ανέλαβα την Υπηρεσιακή   τακτοποίηση του Δημοτικού Κοιμητηρίου  (έγγραφα, παραχωρητήρια, κ.λ.π.).

Την  συγκέντρωση των κλαδιών και των ογκωδών αντικειμένων, ανέλαβε η  Υπηρεσία Περιβάλλοντος.   Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σας.  Είμαι  στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση………

                                                                                                        ΤΣΕΒΑ – ΜΗΛΑ  ΔΗΜΗΤΡΑ»

Με την επιστολή της αυτή η κ. Τσεβά έδωσε πλήρη εικόνα, ένα απολογισμό πεπραγμένων των αρμοδιοτήτων της θα λέγαμε, ενώ στο τέλος μας ενημέρωσε για τη νέα της αρμοδιότητα, που είναι  μόνο η Υπηρεσιακή   τακτοποίηση του Δημοτικού Κοιμητηρίου  (έγγραφα, παραχωρητήρια, κ.λ.π.). Ερώτημα παραμένει ωστόσο ποιος έχει την πλήρη ευθύνη της καθαριότητας του δήμου. Να υποθέσουμε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος;

Και μην ακούσω το γνωστό «δες στη Διαύγεια», γιατί πρέπει να επισημάνω ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν έχουν καν αυτή τη πολυτέλεια, είτε από άγνοια, είτε από οικονομική στενότητα.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα