19.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ

Με τη συμμετοχή πολυάριθμων κατοίκων της περιοχής του Λαγονησίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη κατά σειρά ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα της αποχέτευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και στις συνέπειες της μη επίλυσης του προβλήματος. Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε, με στοιχεία, τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτές οι εναλλακτικές λύσεις που είχαν προταθεί στο παρελθόν.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε ειδικότερα σε όσους επιμένουν στη λύση της σύνδεσης με την Ψυττάλεια, η οποία έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από την Περιφέρεια Αττικής και από τα αρμόδια υπουργεία. Συγκεκριμένα, τόνισε:  «Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την έγκριση των αρμοδίων, ας το κάνουν.  Ανήκουν άλλωστε και στον ίδιο πολιτικό χώρο. Αν τα καταφέρουν και η κ. Δούρου και η κυβέρνηση μας πουν αύριο ότι εγκρίνουν και χρηματοδοτούν τη λύση της Ψυττάλειας, ο Δήμος δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει με αυτή την επιλογή. Αν δεν μπορούν να το κάνουν – και το ξέρουν καλά ότι δεν μπορούν –  ας πάψουν να σπαταλούν το χρόνο και τις αντοχές των πολιτών. Ας πάψουν να καταδικάζουν επ’ αόριστο τους πολίτες σε μια καθημερινότητα δίπλα στους βόθρους.»

Ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε, επίσης, έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου, από το οποίο προκύπτει ότι το ΚΕΛ Μαρκοπούλου μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μέρος μόνο των νοικοκυριών στα Καλύβια και στον Κουβαρά

Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την κατασκευή ΚΕΛ κλειστού τύπου, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η μόνη που διαθέτει την απαραίτητη έκταση, αλλά και τις χρήσεις που επιτρέπουν τη δημιουργία ΚΕΛ. 

Αναφερόμενος στα οφέλη της λειτουργίας του ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι θα οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και του κόστους ύδρευσης και αποχέτευσης για τους Δημότες, μέσω της επαναχρησιμοποίησης του νερού για άρδευση και καθαριότητα, της δωρεάν διανομής λιπάσματος, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων από τη διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων.

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθεί στον Κουβαρά την Παρασκευή 23/9/16 στις 20:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων δίπλα από την Κοινότητα.                      

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα