21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟΡΟΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σαράντα δύο χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973, η πράξη αυτή συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία δράση αντίστασης της νεολαίας και του λαού, που πυροδότησε την ανατροπή των συνταγματαρχών και άνοιξε το δρόμο προς τη Δημοκρατία. Η συλλογική μνήμη έχει σφραγίσει ανεξίτηλα την εξέγερση αυτή, ως ορόσημο του αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των ποικίλων αντιξοοτήτων της καθημερινότητας, να διαφυλάξουμε την ανθρωπιά, την προσωπική και συλλογική αξιοπρέπεια, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να δώσουμε ελπίδες και προοπτική στη νέα γενιά. Παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, που δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, ας θέσουμε ως προτεραιότητα την δράση μας για το ξεπέρασμα της κοινωνικής και αξιακής κρίσης που απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Είναι χρέος και ευθύνη όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών  και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, ως ελάχιστη τιμή στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου, να ανταποκριθούν αποτελεσματικά ώστε  να δοθεί η δυνατότητα η νέα γενιά του τόπου να προχωρήσει με τα καλύτερα εφόδια προς το μέλλον, μέσα σε ένα κλίμα συνέργειας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας ενάντια στα φαινόμενα του νεοναζισμού και του ρατσισμού.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα