27.2 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΕΙΣ.. ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΕΙΣ.. ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!

Αν ανατρέξουμε σε δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας, πχ. “Costa Concordia” με 32 νεκρούς,  “Express Samina”  με 81 νεκρούς, οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια φυλάκισης, αν και δεν υπήρχε δόλος αλλά απλά αμέλεια.

Με λίγα λόγια όταν εμπιστεύεσαι την ζωή σου σε έναν Καπετάνιο ή έναν Πιλότο, σε έναν υπεύθυνο τέλος πάντων, απ’ τον οποίο εξαρτάται η ζωή σου, η αμέλεια είναι τόσο σοβαρό αδίκημα όπου ακόμα και στην υπόθεση του “Sea Diamond” με μόλις 2 νεκρούς, ο υπεύθυνος καταδικάστηκε σε 12 έτη φυλάκισης!

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να δεχτούμε ότι στην περίπτωση της φονικής φωτιάς της 23ης Ιουλίου που άφησε πίσω της 100+ νεκρούς και τουλάχιστον 60 σοβαρά τραυματισμένους εγκαυματίες, οι υπεύθυνοι να δηλώνουν ότι τα έκαναν όλα σωστά και να εξακολουθούν να κατέχουν τις θέσεις ευθύνης τους όπου επέδειξαν μειωμένα αντανακλαστικά την κρίσιμη στιγμή και ορισμένοι μάλιστα χωρίς ίχνος μεταμέλειας να ζητούν και πάλι ψήφο;  

Αντίθετα με τους προαναφερόμενους υπευθύνους, που αμέσως προφυλακίστηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, πράξη απόλυτα φυσική, γιατί σκεφτείτε να τους άφηναν να συνεχίσουν στην ίδια υπεύθυνη θέση που είχαν και να έκαναν ξανά τα ίδια λάθη τι επακόλουθα θα είχε αυτή η ενέργεια, οι υπεύθυνοι του ολοκαυτώματος της 23ης Ιουλίου όχι μόνο είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν στην υπεύθυνη θέση τους, αλλά έχουν το κουράγιο να ζητούν την επιβράβευση του κόσμου στις προσεχείς εκλογές!

Στην χώρα που ζούμε οι υπεύθυνοι του ολοκαυτώματος της 23ης Ιουλίου συνεχίζουν  απτόητοι, κοιμούνται ήσυχοι, δεν ζητούν συγνώμη – απλά και μόνο επειδή η συγνώμη σημαίνει παραίτηση – απειλούν όσους τους λένε υπόδικους, θεωρούν εαυτούς ευεργέτες των πυρόπληκτων, αν και δεν έχουν κάνει τίποτα ώστε να τους διευκολύνουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους πάνω στις καμένες περιουσίες και το περιβάλλον, μα πάνω απ’ όλα ρίχνουν το φταίξιμο στους πολίτες, την άναρχη δόμηση και τα αυθαίρετα του Ματιού. Όμως ο Νέος Βουτζάς που κάηκε και εντός σχεδίου περιοχή ήταν και μεγάλους δρόμους είχε… βοήθεια δεν είχε… ούτε από αέρος ούτε επίγεια όταν η φωτιά κατάκαιγε τα πάντα.

Το σοβαρότερο όλων ότι δεν έχουν μάθει απ’ τα παθήματά τους αφού δεν φροντίζουν έστω κι αργά να θέσουν σε λειτουργία τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας με ασκήσεις που θα κινητοποιήσουν ακόμα και τους κατοίκους των επίφοβων περιοχών στο τι πρέπει να κάνουν ώστε ν’ αποφευχθεί ένα νέο απευκταίο ολοκαύτωμα το καλοκαίρι που έρχεται.

Στο βουνό της Ραφήνα μας, έχει απομείνει ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου, Περιβολάκια, Αγία Τριάδα, Αγία Μαγδαληνή κλπ. όπου οι κάτοικοι ζουν με το φόβο μιας φωτιάς. Μιας φωτιάς που πριν χρόνια επισκέφτηκε ένα τμήμα της περιοχής χωρίς θύματα ευτυχώς, αλλά με δυσάρεστες αναμνήσεις.

Τι έχει κάνει προληπτικά η δημοτική αρχή για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο φωτιάς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συλλόγων της περιοχής; ΤΙΠΟΤΑ! Μεγάλες δημοτικές εκτάσεις και οικόπεδα γεμάτα ξερόχορτα, χωρίς σχέδιο εκκένωσης, χωρίς οργάνωση, χωρίς ενδελεχή ενημέρωση των κατοίκων. 

Δύο μέρες πριν την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων είχε ειδοποιήσει για τις προβλέψεις της ΕΜΥ ότι θα πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή με υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να βγάλουν προληπτικά τα σκάφη τους απ’ την θάλασσα για να μην βουλιάξουν. Αυτή η ενημέρωση σημαίνει πρόληψη.

Κι όμως η ενημέρωση όταν εκδηλώθηκε η φωτιά στην Νταού τηλεοπτικά, ήταν ότι η φωτιά πάει στον Διόνυσο. Έτσι εφησυχασμένοι άλλοι έκλεισαν την τηλεόραση, άλλοι έπεσαν για την μεσημεριάτικη σιέστα τους κι έτσι εφησυχασμένους και κοιμισμένους τους βρήκε το κακό.

Δηλώσεις δήμαρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη

Ιδού τι λέει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης που γνωρίζει όσο κανείς την επικινδυνότητα της περιοχής:    

«Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν ξέρω ποιος ακριβώς συντόνιζε, είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί μια παρόμοια τραγωδία αφού όλα τα δάση γύρω από την Αθήνα είναι σαν αυτά στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα και είναι άγνωστο πόσοι από τους δήμους της Αττικής έχουν σχέδια εκκένωσης». Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε κανείς, απαντά με νόημα για τους κυβερνώντες «δεν έχουν συναίσθηση του τι έγινε». Πηγή libera.gr

Η αλήθεια σε εμάς που ζήσαμε τα γεγονότα είναι ξεκάθαρη! Καμία πρόληψη, καμία οργάνωση, κανένα σχέδιο, καμία εναέρια βοήθεια πυρόσβεσης, ένα απέραντο χάος και ένα ανύπαρκτο κράτος!

Σημαντικό για εμάς που ζήσαμε τον εφιάλτη και συνεχίζουμε να ζούμε το δράμα του αύριο, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να πέσει βαρύς στα κεφάλια των ανευθυνο-υπεύθυνων, αφού εξετάσει ενδελεχώς τι έγινε, αλλά κυρίως τι ΔΕΝ έγινε, ώστε να αποτραπεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον. Μια τιμωρία παραδειγματική, ώστε κανείς πλέον σε θέση ευθύνης να μην κάνει τα τραγικά λάθη που έγιναν αυτή τη φορά.

Jason Carow

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα