18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Θ. ΚΑΤΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Θ. ΚΑΤΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ουσιώδης και καθοριστική η παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στη σημερινή συζήτηση για το προσφυγικό στη Βουλή. Ο κ. Κατσίκης τεκμηριωμένα απέδειξε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, που έλαβε το νομοσχέδιο κατά την εισαγωγή του στην Ολομέλεια.

Η ύπαρξη ουσιώδους ελέγχου θα δράσει αποτρεπτικά και θα μειώσει τις προσφυγικές ροές άμεσα και αποτελεσματικά, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 14 που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο,επεσήμανε ο βουλευτής. 

Επίσης καυτηρίασε την υποκριτική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως οι μισές περίπου διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου (άρθρα 32-67) αφορούν ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας του 2013 στο Ελληνικό Δίκαιο. Ενέργεια υποχρεωτική και συγγνωστή στο Σώμα από το 2013.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα και απέδειξε αριθμητικά πως η ανεξέλεγκτη εισροή 1.250.000 ατόμων στη χώρα, αντιμετωπίσθηκε συντονισμένα τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Με τη συνδρομή δε όλων των εμπλεκομένων κυβερνητικών φορέων και την καθοριστικής αποτελεσματικότητας συμμετοχή του Αναπλ. Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου επιτεύχθηκε η προώθηση προς την Ευρώπη 1.200.000 προσφύγων.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ο αριθμός των 52.000 ανθρώπων που παραμένει στη χώρα θα ελεγχθεί πλήρως και συνολικώς.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα