14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ & ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΣΙΟ ΓΑΛΑ

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ & ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΣΙΟ ΓΑΛΑ

Η καλή φίλη του kirkinews.gr Τασούλα Δημοπούλου και η φωτογραφία που μας έστειλε, μας ενέπνευσε στη γραφή αυτού του άρθρου σχετικά με το περιφρονημένο άκακο γαϊδουράκι που μόνο ως ‘‘βρισιά’’ σε συνάνθρωπο χρησιμοποιούμε “άντε να χαθείς γάιδαρε”! ξεχνώντας ότι το γάλα της γαϊδούρας ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν στην ύπαιθρο, υπήρξε πολύτιμη τροφή για μωράκια που η μητέρα τους για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούσε να θηλάσει.

Τώρα που η επιστήμη αποκάλυψε δημόσια τα πολύτιμα συστατικά του γαϊδουρίσιου γάλακτος, με αποτέλεσμα η τιμή του να φθάνει σε ύψος ρεκόρ, θυμηθήκαμε επίσης τη θρυλική Κλεοπάτρα που το χρησιμοποιούσε για να διατηρήσει την καλλονή της.

Έστω κι αργά, καιρός είναι να σεβόμαστε πλέον το συμπαθητικό τετράποδο, που σήκωσε στη πλάτη του ακόμα και τον Θεάνθρωπο και να μη ξαναχρησιμοποιήσουμε το όνομά του ως βρισιά, παρά ως τίτλο τιμής για τον άνθρωπο που έχει κάποια  χαρακτηριστικά όνου, υπομονή, πραότητα και πείσμα, προτερήματα ικανά να του χαρίσουν το άριστο αποτέλεσμα για μια καλύτερη ζωή.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα