30.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΡΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. «ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ...

ΠΡΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. «ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ;

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη και  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σ. Κοντονή υπέβαλε η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥΜ. κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου με θέμα την Εκδίκαση ενστάσεων επί του κτηματολογίου στο Δήμο Κρωπίας, όπως αναλυτικά αναφέρεται πιο κάτω:

Χιλιάδες πολίτες του Δήμου Κρωπίας έχουν υποβάλλει στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης ενστάσεις επί των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων  που αναρτήθηκαν από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» καθώς παρατηρήθηκε σωρεία λαθών. Εκτιμάται μάλιστα ότι οι ενστάσεις ξεπερνούν τις 20.000 τη στιγμή που ο συνολικός πληθυσμός του Δήμου Κρωπίας ανέρχεται σε 30.307 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Οι ενστάσεις αυτές πρόκειται να εκδικαστούν σε κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο απέχει από το Δήμο Κρωπίας σχεδόν 32 χλμ.

Είναι σαφές ότι οι πολίτες του Δήμου, που αποτελούν ειδική περίπτωση λόγω του μεγάλου όγκου των ενστάσεων, πρόκειται να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και να υποβληθούν σε μεγάλα έξοδα για την μετακίνησή τους στο κέντρο της Αθήνας,

Για το ζήτημα απέστειλε σχετική επιστολή προς την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημ. Κιούσης, με την οποία παρέχει δημοτικά κτίρια για την εκδίκαση των ενστάσεων στην έδρα του Δήμου.

Επειδή ο όγκος των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί στο Δήμο Κρωπίας είναι αρκετά μεγάλος.

Επειδή η απόσταση του Δήμου Κρωπίας και του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα της Κυψέλης όπου βρίσκονται τα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ξεπερνά τα 31 χλμ.

Επειδή η ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος για τους πολίτες του Δήμου Κρωπίας θα είναι μεγάλο, ερωτάστε:

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου οι πολίτες του Δήμου Κρωπίας να μην υποβληθούν σε ταλαιπωρία και έξοδα μεταβαίνοντας στο κέντρο της Αθήνας για την εκδίκαση των ενστάσεων τους.
  2. Σκοπεύετε να υιοθετήσετε την πρόταση του Δημάρχου Κρωπίας ώστε οι ενστάσεις να εξεταστούν σε κτίρια του Δήμου;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα