21.4 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ = ΝΤΡΑΦΙ

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ = ΝΤΡΑΦΙ

Διερωτήθηκαν αυτοί που κρίνουν τους πολίτες του Ντραφίου τον λόγο που επιθυμούνε να ανήκουν σε άλλη δημοτική διοίκηση?

Παραθέτοντας λοιπόν τους παρακάτω λόγους θα συμπεράνετε από μόνοι σας ότι η λογική του να ανήκει ένα μέρος του βουνού σε παραθαλάσσιο Δήμο δεν είναι εφικτό.

Οι ανάγκες του Ντραφίου είτε γεωγραφικά είτε χωροταξικά είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι σε οποιοδήποτε άλλο δημοτικό διαμέρισμα της Βορειοανατολικής Αττικής.

Τα παρακάτω προβλήματα λοιπόν θέτουν σε δυσκολία την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών καθώς τα έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει στο Ντράφι δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ.  Όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου μέρος της οδού Αχαιών είναι κατεστραμμένο με αποτέλεσμα να μην γίνεται διέλευση των ΙΧ οχημάτων ακόμα και των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή του ΕΚΑΒ ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για τις ανάγκες των πολιτών.

Όσο αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων ουδέποτε έγινε εξ ολοκλήρου, με αποτέλεσμα να προκαλούν κίνδυνο για την υγεία μας. Επί πλέον τα ξερά κλαδιά των δέντρων που κλείνουν τους δρόμους (που πολλοί έχουν ανοίξει), κόβουν την ορατότητα με αποτέλεσμα η διέλευση να γίνεται επικίνδυνη. Επί πλέον σε περίπτωση μεγάλης βροχόπτωσης, πυρκαγιάς ή χιονόπτωσης κινδυνεύουμε άμεσα για πολλούς και διάφορους λόγους π.χ. λακκούβες, φρεάτια ανοικτά, ή φραγμένοι δρόμοι κλειστοί. Εν αντιθέσει με αυτά που παρατηρούμε στους δρόμους του Δήμου Πεντέλης.

Το αποχετευτικό σύστημα ουδέποτε μπήκε σε προτεραιότητα στον Δήμο Ραφήνας με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του, ενώ η Πεντέλη έχει καταταχθεί στον σχεδιασμό κατά περιοχές. Πολλές ήδη έχουν συνδεθεί με το κεντρικό σύστημα. 

Τα παιδιά μας δεν έχουν προτεραιότητα πλέον στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης που κάποτε χωρίς πρόβλημα φοιτούσαν και ο λόγος είναι ότι διοικητικά πλέον ανήκουμε αλλού, με αποτέλεσμα να θέλουμε αρκετή ώρα για να φτάσουμε στα σχολεία που ανήκουν στον Δήμο Ραφήνας όπου και οι θέσεις είναι ανεπαρκείς και απομακρυσμένες ενώ δεν υπάρχει συγκοινωνία, εν συγκρίσει με τον Δήμο Πεντέλης που διαθέτει  τοπικό δημοτικό λεωφορείο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Επιπλέον θα ήταν μεγάλη ευκολία για εμάς τους κατοίκους του Ντραφίου να μπορούν τα παιδιά μας να φοιτήσουν στην Πεντέλη καθώς σχεδόν  έχει ολοκληρωθεί το σχολείο και το αθλητικό κέντρο στην Καλλιθέα Πεντέλης. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη του Ντραφίου χιλιομετρικά είναι πιο κοντά στον Δήμο Πεντέλης παρά στον Δήμο Ραφήνας.

Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΑΠΗ, τα ΚΕΠ,  τα ταχυδρομεία, τις προνιακές δομές, τα πολιτιστικά κέντρα,  το κοινωνικό παντοπωλείο, τα νεκροταφεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ενήλικες, τα αστυνομικά τμήματα και τις περιπολίες τις αστυνομίας. Η έλλειψη του ταχυδρόμου για την διανομή της αλληλογραφίας είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πράγμα που γίνεται στον Δήμο Πεντέλης.

Ο Δήμος Πεντέλης έχοντας μια ισχυρή και οργανωμένη πολιτική προστασία δεν μπορεί να βοηθήσει συστηματικά τους Ντραφιώτες από την στιγμή που διοικητικά ανήκουν αλλού.

Η καθυστέρηση στις εισηγήσεις μας για τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής, η δήλωση των υπευθύνων φορέων του Δήμου Ραφήνας ότι το Ντράφι έχει μεγάλο οδικό δίκτυο και δεν μπορεί να το καλύψει, η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και η καθυστέρηση στην αποκατάσταση των προβλημάτων που είναι πάρα πολύ συχνή και ιδίως το καλοκαίρι αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Ραφήνας δεν είναι ο κατάλληλος Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες του Ντραφίου παρά την καλή του θέληση.

Επίσης  το Ντράφι είναι ένα δημοτικό διαμέρισμα το οποίο κόβει στην κυριολεξία ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Πεντέλης στην μέση αφού για να πάει κάτοικος της Νταού Πεντέλης στην Νταού θα πρέπει να περάσει μέσα από το Ντράφι.

Τον χειμώνα σε περίπτωση χιονόπτωσης λόγω υψόμετρου δεν έχουμε τον σωστό εκχιονισμό ούτε ακόμη και την ρίψη άλατος και όπως καταλαβαίνετε δημιουργούνται πολλά προβλήματα, ο λόγος γιατί ο Δήμος Ραφήνας είναι ένας παραθαλάσσιος δήμος που δεν διαθέτει τα κατάλληλα μέσα όπως ο Δήμος Πεντέλης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με όλα τα μέσα αλλά και με τεχνογνωσία, που μπορεί να αντιμετωπίσει τα φυσικά αλλά και τα καιρικά φαινόμενα.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και κατά την αντιπυρική περίοδο όπου εκεί διαπιστώνεται η έλλειψη και η ανεπάρκεια των μέσων πυροφύλαξης και πυρόσβεσης εφόσον δεν ακολουθείται η σωστή πρόληψη.

Επισυνάπτουμε απόσπασμα του χάρτη της περιοχής που είναι η καλλίτερη απόδειξη της άποψης ότι το Ντράφι ανήκει στη Πεντέλη και πρέπει να υπάγεται στη Πεντέλη.

Εν κατακλείδι <<Ντράφι Πρότυπος Πολιτεία>> μετά την ένταξη του στη Κοινότητα Πικερμίου και Δήμου Ραφήνας  θα πρέπει να μετονομαστεί σε <<Πρότυπος Παραμελημένη Πολιτεία = ΝΤΡΑΦΙ>>.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα