19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΟΚ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΟΚ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρότι λέγεται ότι οι ψηφοφόροι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ήξεραν όταν ψήφιζαν τον Βασίλη Πιστικίδη για δήμαρχο, ότι σε δυόμιση χρόνια θα έχουν δήμαρχο το Βαγγέλη Μπουρνούς, λόγω της ιδιότυπης – για πολλούς ανήθικης – προεκλογικής συμφωνίας μεταξύ Πιστικίδη – Μπουρνού για άλωση του δημαρχιακού θώκου, εν τούτοις την ώρα που τα συμφωνηθέντα πραγματοποιούνται, η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων διαπιστώνει τι … ψήφισε!

Μάλιστα το ΣΟΚ που προκαλείται απ’ αυτή τη μετάβαση, είναι τόσο μεγάλο που τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα, ενώ οι παρενέργειες έχουν ήδη εμφανιστεί εντός της πλειοψηφούσας παράταξης, με πρώτη τη άρνηση του Μπάμπη Ζαφειρόπουλου να ψηφίσει νέο δήμαρχο τον κ. Μπουρνούς.

Ακόμα η αναστάτωση που επικρατεί σχετικά με το ποιοι θα τοποθετηθούν στις διοικητικές θέσεις είναι μεγάλη, με αυτούς που φεύγουν δυσαρεστημένοι κι αυτούς που έρχονται να συνωστίζονται για το ποιος θα καθίσει που.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο κ. Μπουρνούς τάζει στους πάντες τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους και όταν πετύχει το σκοπό του να τους αγνοήσει (ήδη το κάνει και μάλιστα σε άτομα που πολλαπλώς τον υποστήριξαν), χωρίς να υπολογίζει ότι το τσουνάμι που ακολουθεί το σεισμό που προκάλεσε η ανάβασή του στο δημαρχιακό θώκο χωρίς ο ίδιος να έχει ψηφιστεί δήμαρχος, μπορεί να καταστρέψει ότι με κόπο έκτισε τα τελευταία χρόνια – απ’ το 2011 – όταν κατέστρωνε το σχέδιό του για να γίνει δήμαρχος διά της πλαγίας, αφού ήξερε καλά ότι ήταν αδύνατο ο ίδιος να πείσει τους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν σαν δήμαρχο.

Ήδη συνεργάτες του που δεν τον γνώριζαν όσο καλά τον γνωρίζουν οι συντοπίτες του ετών, έχουν διαπιστώσει τις τεράστιες αδυναμίες του χαρακτήρα του, κυρίως το υπερεγώ του.

Με δεδομένο ότι κανείς επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου δεν αναγνωρίζει τον τρόπο εκλογής του ως νέου δήμαρχου – δεδομένου ότι ο κ. Πιστικίδης που ψηφίστηκε είχε κερδίσει μια σχετική εκτίμηση στα δυόμιση χρόνια διοίκησής του – τη κακή συνεργασία Μπουρνούς με τους υπαλλήλους του δήμου και τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας που δήλωνε ικανοποιημένη απ’ την έως τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου, ο κ. Μπουρνούς έχει μπροστά του πολλούς υφάλους, ένας εκ των οποίων αρκεί να τον πλήξει καίρια ώστε να υποστεί ολική διαγραφή ως υποψήφιος δήμαρχος στο μέλλον.

Κι αν θεωρηθούμε Κασσάνδρες, να θυμάστε ότι δικαιωθήκαμε σε πολλά θέματα τοπικής και υπερτοπικής σημασίας, δυστυχώς πάντα κατόπιν εορτής.

Με την ελπίδα να διαψευστούμε τούτη τη φορά, να ευχηθούμε στο νέο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, Σιδεροκέφαλος!    

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα