18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην αγορά εργασίας. Και το Οκτώβριο τα δείγματα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, του επίσημου οργάνου του Υπ.Εργασίας που μετράει την απασχόληση  έδειξαν ότι χάθηκαν 83.000 θέσεις εργασίας. Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα αγγίζει τα μεγαλύτερα αρνητικά ιστορικά αποτελέσματα, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Είναι δυνατόν να μη χαθούν θέσεις εργασίας, όταν με την ανικανότητά τους και τον ερασιτεχνισμό τους έδιωξαν υγιής επιχειρήσεις σε άλλες χώρες με καλύτερο φορολογικό καθεστώς;

Με το που ήρθαν στην εξουσία, ακύρωσαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν δρομολογηθεί, απέτρεψαν νέους επενδυτές και ταυτόχρονα αύξησαν τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όταν κλείνει μια επιχείρηση ή αλλάζει φορολογική έδρα εκτός της χώρας μας, αυτομάτως χάνονται θέσεις εργασίας δηλαδή χάνονται ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να μειώνονται οι συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα και αυτομάτως χάνονται φορολογικά έσοδα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φόροι κ.λ.π.

Τον λαϊκισμό και τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ένιωσαν στο πετσί τους για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.

Αυτοί που πίστεψαν ότι θα έχουν 751 κατώτατο μισθό και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τώρα το μόνο που έχουν είναι η διόγκωση της ανεργίας και η υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

Τα ψέματα, οι μαγκιές και οι αυταπάτες τους, μας στοίχισαν πολλά δις ευρώ, πολλούς άνεργους και νεόφτωχους εργαζόμενους.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πλέον εθνική ανάγκη να ενωθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που σκέφτονται λογικά και πατριωτικά ενάντια σε όλους αυτούς τους αεροπαρμένους και να οδηγήσουν τη χώρα μέσα από σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε ρυθμούς ανάπτυξης, επαναφέροντας την αξιοπιστία και τη σταθερότητα.

Το δίλημμα πλέον είναι: θέλουμε από εδώ και πέρα να λέμε την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι αυτή ή θα διαιωνίζουμε το ψέμα και το λαϊκισμό;

 

Μπάμπης Καούκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ιλίου

Γ.Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα