22.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΙΡΛΑΝΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΦΗΝΙΩΤΗ ΜΑΝΟ ΤΣΑΛΙΑΓΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ...

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΙΡΛΑΝΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΦΗΝΙΩΤΗ ΜΑΝΟ ΤΣΑΛΙΑΓΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΙΡΛΑΝΔΗΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΑ!

Όταν ο Μάνος Τσαλιαγκός, επιχειρησιακός υπάλληλος της πολιτικής προστασίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ήρθε αντιμέτωπος με τη φρίκη της πύρινης λαίλαπας την αποφράδα νύχτα της 23ης Ιουλίου, ποτέ δεν φανταζόταν ότι η αλλοδαπή εγκαυματίας που βρήκε στο Κόκκινο Λιμανάκι, κουλουριασμένη στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου τρέμοντας απ’ το φόβο της και τους πόνους που της προξενούσαν τα εγκαύματα που έφερε στο κορμί της, ήταν η νιόπαντρη Ιρλανδή που ο μήνας του μέλιτος, έγινε ο εφιάλτης που της στέρησε τον άντρα της.

Ο Μανώλης την έβγαλε απ’ το πορτ μπαγκάζ, τη καθησύχασε και την οδήγησε στο πυροφυλάκιο απ’ όπου την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε εισαγωγή της για την αποθεραπεία της.  

Ο Μανώλης Τσαλιαγκός έχει αντιμετωπίσει πολλές φωτιές στην πολυετή ενασχόληση του με την πολιτική προστασία της περιοχής του από νεαρή ηλικία ως εθελοντής και μετέπειτα ως δημοτικός υπάλληλος. Αυτή όμως η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη ως η πιο φριχτή που έχει ζήσει ως τώρα, που μακάρι να μη ξανασυναντήσει. Όπως αξέχαστη θα του μείνει κι η ευχαριστήρια επιστολή που έλαβε απ’ τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό για τη βοήθεια που πρόσφερε στην Ιρλανδέζα πυρόπληκτη.

Όμως ο Μανώλης δεν παρέλειψε να μας πει ότι θέλει να ευχαριστήσει απ’ τη μεριά του τους συναδέλφους του, με τους οποίους έδωσαν μαζί τον τιτάνιο αγώνα για να περισώσουν ότι μπορούσε να περισωθεί απ’ τη φονική επέλαση της φωτιάς.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα