Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας απηύθυνε ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίοι εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ερώτηση που ακολουθεί:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Χωρίς φάρμακα και γιατρούς χιλιάδες συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ!
Κύριοι Υπουργοί,
Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι ο τρόπος, ο χρόνος και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, θα οδηγούσαν, με μαθηματική ακρίβεια, σε τεράστια αποτυχία το νέο ασφαλιστικό ταμείο. Έχουμε κατακλειστεί από έντονες διαμαρτυρίες πάρα πολλών συνταξιούχων, ειδικά αυτών που προέρχονται από το ΤΑΠ-ΟΤΕ, ότι εδώ και δύο ημέρες δεν εμφανίζεται η ασφαλιστική τους κάλυψη υγείας και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των βιβλιαρίων τους για να αγοράσουν φάρμακα ή να επισκεφτούν το γιατρό τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση και αγανάκτηση των συνταξιούχων για τα χάλια που «προσφέρει» η ασφαλιστική σας μεταρρύθμιση!
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:
1) Για ποιο λόγο δεν εμφανίζεται η ασφαλιστική κάλυψη υγείας των συνταξιούχων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, πότε θα λυθεί το πρόβλημα και για ποιο λόγο εμφανίστηκε τόσο μαζικά το συγκεκριμένο πρόβλημα;
Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλης Οικονόμου





