14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDDrones στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και… ανώμαλη προσγείωση για τον Ευάγγελο Μπουρνού

Drones στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και… ανώμαλη προσγείωση για τον Ευάγγελο Μπουρνού

«Ανώμαλη προσγείωση» επομένως, για τον Ευάγγελο Μπουρνού, ο οποίος έχει ν’ αντιμετωπίσει δύο από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους: την οίηση και τη μα-ταιοδοξία!

«Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους πυρκαγιάς» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, τονίζοντας ότι αξιοποιώντας την τεχνολογία θα σηκώσει μέχρι και drone για να ελεγχθούν τα ιδιόκτητα οικόπεδα που δεν καθαρίστηκαν, παρά τις προειδοποιητικές επιστολές που απεστάλησαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Γράφει η Βιργινία Μάρκου* 

Και όπου ο λόγος δεν αρκεί, πίπτει ράβδος, τουτέστιν πρόστιμα (σ.σ. τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζονται οι αρμόδιοι, αν κι ενόψει εκλογών και κρίνοντας από την προϊστορία, τα πρόστιμα επί εποχής Μπουρνού, λειτουργούν κυρίως ως μοχλός πίεσης! Πέφτουν μόνο και μόνο για να σβηστούν εφόσον φυσικά, έχει εξασφαλιστεί… δήλωση εκλογικής μετάνοιας!

Για να το ξεκαθαρίσουμε πάντως, ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες πυρκαγιών. Ειδικά για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου καλώς κάνουν και φυσούν πλέον το γιαούρτι, αφού τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα. Είναι σαν να ελέγχει κάποιος οδηγός καλά τα φρένα του αυτοκινήτου του, πριν βγει στον δρόμο, επειδή στο παρελθόν είχε αμελήσει να το κάνει, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να σκοτώσει έναν αθώο περαστικό! (σ.σ. άθελά του και από αμέλεια, πλην όμως το θλιβερό αποτέλεσμα δεν αλλάζει).

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς απογοητεύτηκε πολύ, με το τελευταίο βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο τον παραπέμπει – μαζί με άλλους – σε Δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή, αν και λείπουν οι σαφείς ενδείξεις περί δόλου, που θα δικαιολογούσαν την αναβάθμιση σε κακούργημα – σε ό,τι αφορά τον κ. Μπουρνού – το κατηγορητήριο που τον καθιστά υπόδικο.

Απογοητεύτηκε λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, καθώς είχε εναποθέσει πολλές ελπίδες σε πολιτικούς του φίλους στην Κυβέρνηση ότι θα τον… έριχναν στα μαλακά, απαλλάσσοντάς τον από τις όποιες ποινικές και ηθικές ευθύνες, εκ της θέσης του. Δυστυχώς για εκείνον, είναι προφανές ότι δεν πείστηκαν οι παράγοντες για τον… όψιμο εναγκαλισμό του κ. Μπουρνού  με τη Νέα Δημοκρατία, παρά τα επίμονα κι επιδεικτικά κολλητιλίκια και τα ατέλειωτα ενσταντανέ χαριεντισμών με κυβερνητικούς.

Βεβαίως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι και γνήσιος «γαλαζοφρουρός» να ήταν, ο… πολιτικός βραχίονας δεν θα έφτανε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, πόσο μάλλον όταν από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς των νεκρών και οι διασωθέντες από την πυρκαγιά καραδοκούν για την έκβαση των ποινικών διαδικασιών, σχετικά με λάθη και παραλείψεις των εμπλεκομένων Αρχών.

«Ανώμαλη προσγείωση» επομένως, για τον Ευάγγελο Μπουρνού, ο οποίος αρέσκεται να λέει ότι δεν έχει αντίπαλο στις ερχόμενες εκλογές, την ίδια στιγμή που η όλη του συμπεριφορά «φωνάζει» ότι ήδη, έχει ν’ αντιμετωπίσει δύο από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους: την οίηση και τη ματαιοδοξία!

*Η Βιργινία Μάρκου είναι ελεύθερη ρεπόρτερ & συγγραφέας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα