22.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚορωνοϊός: Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε ξανά τη ζωή μας

Κορωνοϊός: Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε ξανά τη ζωή μας

Από καιρό έχει κτυπήσει το καμπανάκι για έξαρση του covid-19 στην αν. Αττική με τα δύο Κ.Υ. αναφοράς κορωνοϊού στη Ραφήνα και τα Καλύβια να δέχονται μεγάλη πίεση με όλο και περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ισχυρή πίεση περιστατικών δέχονται τα Κ.Υ. αναφοράς covid 19 Ραφήνας και Καλυβίων

Παράλληλα σε πολλούς δήμους της περιοχής, (Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Σαρωνικός, Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, Σπάτα-Άρτεμις, Ραφήνα-Πικέρμι, Μαραθώνας κ.α.), ο κορωνοϊός κάνει αισθητή την παρουσία του «κτυπώντας» την πόρτα δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών υπαλλήλων.

Στις τοπικές κοινωνίες άνθρωποι της διπλανής πόρτας βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, αρκετοί νοσούν, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, κάποιοι πεθαίνουν. Στα κοιμητήρια των δήμων υπάρχουν πια μνήματα που θα μείνουν σφραγισμένα για δέκα χρόνια!

Παρόλα αυτά οι δημοτικές αρχές εθελοτυφλούν, δεν προβαίνουν σε ενδελεχή ενημέρωση των πολιτών ζητώντας τους να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ασφαλείας κι όταν το κάνουν εξαναγκαζόμενοι απ’ την εξάπλωση των κρουσμάτων (βλέπε δήμος Μαραθώνα εδώ) ήδη η κατάσταση έχει ξεφύγει κι είναι δύσκολο να μαζευτεί.

Μετά από ένα χρόνο περιορισμών είναι φυσικό να υπάρχει κόπωση, όμως τώρα πια καθένας από μας έχει δει τουλάχιστον ένα συγγενή του, ένα γείτονά του, ένα φίλο του, να νοσεί κι ίσως κάποιες φορές να μην τα καταφέρνει, άρα γνωρίζει, ξέρει ότι υπάρχει πανδημία, ξέρει επίσης ότι είναι στο χέρι του να βάλει φραγμό στον θανατερό εισβολέα.

Είναι τόσο δύσκολο τώρα που επιτέλους έχουμε εμβόλια, τώρα που όλο και περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τώρα που βλέπουμε επιτέλους φως στο τούνελ, να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή;

Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος στην πανδημία, είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το καλοκαίρι μας, είναι στο χέρι μας για λίγο ακόμα να περιορίσουμε άσκοπες μετακινήσεις, να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας, τόσο απλά!

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα