20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATURED«Μπόνους» 7 μηνών στους Δημάρχους και η ευκαιρία της Λούτσας να… την...

«Μπόνους» 7 μηνών στους Δημάρχους και η ευκαιρία της Λούτσας να… την πουν «Άρτεμις»

Β. Μάρκου: Η παραπάνω πληροφορία της παράτασης της θητείας (σ.σ. μένει να επιβεβαιωθεί και ν’ ανακοινωθεί έγκαιρα, επισήμως) μου έφερε στο μυαλό την κατάσταση στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, για τον εξής λόγο:

Είναι η είδηση που αντιμετωπίστηκε ως fake new και «τραβηγμένη από τα μαλλιά πληροφορία». Κάπως έτσι βεβαίως, περνούν και καθιερώνονται οι αλλαγές, αφού εντοπιστούν και στη συνέχεια, αμβλυνθούν οι όποιες αντιδράσεις.

Γράφει η Βιργινία Μάρκου*

Μία νέα παράταση της δημοτικής θητείας κι ένας νέος ορισμός ημερομηνίας για τις Περιφερειακές – Δημοτικές εκλογές, φαίνεται ότι αποτελεί… σιγουράκι στα κυβερνητικά συρτάρια! Αντί για Οκτώβρη 2023 μάλλον οδεύουμε για διπλή κάλπη (μαζί με Ευρωεκλογές) τον Μάη του 2024. Πενταετία γεμάτη για τις εν ενεργεία Διοικήσεις (σ.σ. όπως άλλωστε θα ισχύει πλέον) οικονομία στα κρατικά εκλογικά έξοδα κι ένα ακόμα δωράκι – μπόνους στους Δημάρχους, μετά το 42%. Οι άξιοι και οραματιστές Δήμαρχοι θα έχουν περισσότερο χρόνο να παρουσιάσουν το έργο τους και οι λιγότερο ικανοί (που βλέπουν ήδη την έξοδο) θα λάβουν περισσότερους μισθούς! Άπαντες ικανοποιημένοι…

Μία ακόμα πολιτικά ανέξοδη, αλλά ωφέλιμη κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης και προσωπικά από τον αρμόδιο Υπουργό Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα… εισπράξει τα δικά του «μπόνους» σε ψήφους, με μία απλή κι εύκολη στην υλοποίηση, δεόντως σημαντική εντούτοις, παρέμβαση!

Είθε να βρεθεί κάποτε, το πολιτικό κουράγιο και ο απαιτούμενος τσαμπουκάς, να νομοθετηθεί το όριο των δύο θητειών (10 χρόνια) και η κατάργηση του δικαιώματος της επανεκλογής επ’ αόριστον! (σημειωτέον ότι αυτό ως άποψη, το έχω γράψει τουλάχιστον 15 χρόνια πριν).

Η παραπάνω πληροφορία της παράτασης της θητείας (σ.σ. μένει να επιβεβαιωθεί και ν’ ανακοινωθεί έγκαιρα, επισήμως) μου έφερε στο μυαλό την κατάσταση στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, για τον εξής λόγο: εφόσον συμβεί αυτό, υπάρχει περισσότερος χρόνος δημιουργίας και σύστασης του περίφημου «τρίτου πόλου» για τον οποίο γίνεται μεγάλος ντόρος, καθώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μιλάμε για έναν Δήμο με την… πλάτη στον τοίχο!

Η συμπαθέστατη -κατά τ’ άλλα- κα Άννα Ραφτοπούλου «αδειάζει» συνεχώς, πολιτικά, αντί να δυναμώνει, ο δε Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου (επίσης, ευγενής και φίλος από παλιά) σέρνεται σαν σε σκηνή ταινίας με αργή κίνηση και σαν… έτοιμος από καιρό να «το βάλει στα πόδια άπαξ κι εμφανιστεί άλλη υποψηφιότητα» όπως μου λένε κάτοικοι και γνώστες της περιοχής.

Ποιες είναι λοιπόν, οι ευθύνες των παραγόντων / στελεχών των ως ανω πόλεων; Οι εξής δύο:

α) να πιέσουν την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση της παράτασης της θητείας για να κερδίσουν χρόνο και

β) ν’ αντισταθούν στην εύκολη λύση «πλεύρισης και αγκυροβόλησης» του δημαρχιακού σχήματος, αποδεδειγμένα «κουρασμένου» πολιτικά, μ’ εμφανέστατη την έλλειψη «φλόγας» δυναμικής και οράματος!

Γιατί ως γνωστόν, αξία έχει ν’ αγωνίζεσαι και όχι να βολεύεσαι…

*Η Βιργινία Μάρκου είναι τοπική δημοσιογράφος & συγγραφέας

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα