17.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣκέψεις σχετικά με τις αξίες που χάνονται και τα ιδανικά που πουλιούνται...

Σκέψεις σχετικά με τις αξίες που χάνονται και τα ιδανικά που πουλιούνται στις μέρες μας.

Μιλώντας με καλό φίλο, γνώστη των διαδικτυακών μέσων και της εμπορευματοποίησης του προϊόντος μέσω υπέρ κορεσμού διαφημίσης ιδιωτικού, αυτοδιοικητικού ή άλλου περιεχομένου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν επιλέγεις την ανεξαρτησία της γνώμης σου, θα πρέπει να παραμείνεις μακριά απ’ την πολλή διαφήμιση και την αποδοχή οικονομικής ενίσχυσης από πηγές με ιδιοτελή κίνητρα δούναι και λαβείν.

Αν υποκύψεις στις σειρήνες του κέρδους, τόνισε ο καλός φίλος, στα μάτια του κόσμου που σε διαβάζει «ρίχνει» τα πιστεύω σου και το ποιος είσαι.

Μια κουβέντα που επίδρασε καταληκτικά στο να μην αισθανόμαστε αδικημένοι απ’ την μοιρασιά της πίτας σε οποιοδήποτε επίπεδο με ιδιοτελή κριτήρια, όταν επιλέγουμε να διατηρήσουμε  την ανεξαρτησία της γνώμης μας, την ανιδιοτελή άποψη και σχολιασμό για τα όσα συμβαίνουν σε τοπικό ή υπερτοπικό επίπεδο.

Το χρήμα δεν είναι τα πάντα. Το χρήμα δεν είναι θεός. Το χρήμα είναι κακός μπελάς και δύσκολα του γυρίζεις την πλάτη… Αλλά αν ανήκεις σ’ αυτούς τους ελάχιστους ίσως, που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά, δεν μπορείς να τα «πουλήσεις» σε οποιαδήποτε τιμή, απλά και μόνο επειδή είναι ανεκτίμητα!

Κίρκη

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα