17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣοκαριστικό βίντεο: Μεγάλος καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά παραλίας του Ναυπλίου

Σοκαριστικό βίντεο: Μεγάλος καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά παραλίας του Ναυπλίου

Εκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα χθες Τρίτη στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου όταν είδαν μπροστά στα… πόδια τους να κολυμπά μεγάλος καρχαρίας.

Κυνηγούσε για να φάει

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι argolikeseidhseis.gr, πρόκειται για Γλαυκοκαρχαρία, ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματός του), που προφανώς οδηγήθηκε στα αβαθή του κόλπου από κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.

Ανήκει στην οικογένεια Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που συναντάται σε όλα τα ελληνικά νερά.

Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές.

Ταχύτητα 30 μιλίων…

Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. Δείτε παρακάτω βίντεο που κατέγραψαν ερασιτέχνες:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα