24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑ«Το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης πρέπει να παραμείνει ανοικτό» τονίζει ο Γιάννης Σμέρος

«Το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης πρέπει να παραμείνει ανοικτό» τονίζει ο Γιάννης Σμέρος

Γιάννης Σμέρος: Είναι απαίτηση της Ανατολικής Αττικής να παραμείνει ανοιχτό το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Την ώρα που η κοινωνία βράζει από αγωνία, για την πορεία που θα ακολουθήσει η πανδημία, μετά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε τη διακοπή των εφημεριών και της τακτικής λειτουργίας του “Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης”, με πρόφαση την μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο.

Την ώρα που τα παιδιά μας θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με ένα τόσο επιθετικό κύμα της πανδημίας, με την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί αλλά και με χιλιάδες παιδιά ήδη να νοσούν από τη μεγάλη έξαρση των τελευταίων ημερών, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μας δείχνει πως η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πραγματικότητα.

Συνειδητά λοιπόν, επιλέγει να αφήσει ανοχύρωτη την Ανατολική, τη Βόρεια Αττική και τις γύρω περιοχές.

Το “Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης” είναι ένα νοσοκομείο πρότυπο, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με ένα άρτιο, υψηλού επιπέδου επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εξυπηρετεί τα παιδιά.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δείχνουν και σε αυτή την περίπτωση πώς δεν αντιμετωπίζουν με συνολική προσέγγιση το ζήτημα, αφού με την απόφαση τους θέτουν εκτός μάχης μία επιτυχημένη Υγειονομική Δομή.

Αποδεικνύεται πως δεν υπολογίζουν την υγειονομική περίθαλψη και την εξυπηρέτηση των πολιτών και με οποιαδήποτε πρόφαση, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη Δημόσια Υγεία. Έτσι, επιλέγουν συνειδητά να δημιουργήσουν νέες ελλείψεις με κύριους αποδέκτες του προβλήματος, τα παιδιά και τη μέση οικογένεια.

Η πρόφαση της αναστολής λειτουργίας ολόκληρου του νοσοκομείου εξαιτίας της μετατροπής ενός μέρους του σε Εμβολιαστικό Κέντρο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια δικαιολογία που δυστυχώς για εκείνους δεν πείθει κανέναν.

Η Κυβέρνηση, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, δείχνει πως κινείται αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο. Αντί για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, επιλέγει την πλήρη αναστολή και το κλείσιμό του.

Αποτελεί λαϊκή απαίτηση, η Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της πλήρους αναστολής του “Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης” και το Νοσοκομείο να συνεχίσει κανονικά η τακτική λειτουργία του, παράλληλα με τη μετατροπή ενός τμήματος του σε Εμβολιαστικό Κέντρο, για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής μας και, φυσικά, την συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σμέρος Γιάννης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – KINAΛ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα