18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο πρώτο «ιπτάμενο» τρένο είναι γεγονός – Σα να βγήκε από ταινία...

Το πρώτο «ιπτάμενο» τρένο είναι γεγονός – Σα να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Άλλο ένα τεχνολογικό άλμα!

Το ART (Autonomous Rapid Transit) αποτελεί την ριζοσπαστική καινοτομία, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει το μέλλον των μετακινήσεων με συγκοινωνίες. Πρόκειται για το πρώτο τρένο εξελιγμένης τεχνολογίας χωρίς ράγες και οδηγό που ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια στην Κίνα και δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Πώς λειτουργεί…

Η δομή του εν λόγω τρένου περιλαμβάνει μια σιδηροτροχιά που στηρίζεται στον αέρα από κολώνες χαλύβδινων κατασκευών και μια ομάδα βαγονιών που αιωρείται κάτω από τη δοκό της σιδηροτροχιάς.

Με φουτουριστική σχεδίαση στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου το τραμ μπορεί να «πετά» με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει περίπου 220 επιβάτες. Εξοπλισμένο με πλήρως αυτόματο σύστημα πιλότου, το τρένο κινείται μόνο του από την εκκίνηση, τη στάθμευση, τον έλεγχο των θυρών και τη λειτουργία στον αναρτημένο μονό σιδηρόδρομο.

Το πλήρωμα του τρένου προορίζεται μόνο για έκτακτες ανάγκες. Ο σιδηρόδρομος έχει 16 στάσεις κατά μήκος της απόστασης 26,7 χιλιομέτρων, με αποθήκη αυτοκινήτων και χώρο στάθμευσης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα