22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο τεράστιο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί όταν παρκάρουν

Το τεράστιο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί όταν παρκάρουν

Πώς να το αποφύγετε...

Αν και άκρως δελεαστικός εκ πρώτης όψεως, αυτός είναι ο τρόπος που δεν πρέπει να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας όταν σταθμεύουμε σε ιδιωτικό χώρο ή παρκιγνκ καταστήματος και μάλιστα υπάρχουν πολύ σημαντικοί λόγοι για να μην το κάνουμε αυτό. Οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης οχημάτων, όπως είναι τα κλειστά και υπαίθρια πάρκινγκ που βρίσκονται στις πόλεις, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και στα σούπερ μάρκετ είναι εκεί για να διευκολύνουν τους καταναλωτές και να τους γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο.

Συνήθως και νομίζοντας ότι έτσι θα γλιτώσουν ακόμη περισσότερο χρόνο, οι οδηγοί των αυτοκινήτων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, παρκάρουν τα οχήματά τους κάθετα «όπως έρχονται», βάζοντας δηλαδή το αυτοκίνητο στην προβλεπόμενη θέση με το εμπρός μέρος πρώτα.

Όπως αναφέρει το Car and Motor, αυτό είναι και το μεγάλο λάθος που κάνουν οι οδηγοί που επισκέπτονται τους παραπάνω χώρους, καθώς έτσι αυξάνεται δραστικά η πιθανότητα ατυχήματος στον χώρο του πάρκινγκ. Για να βγει το αυτοκίνητο από τη θέση του θα πρέπει ο οδηγός να χρησιμοποιήσει την όπισθεν και να εξέλθει έχοντας μειωμένη ορατότητα.

Ο σωστός τρόπος να παρκάρουμε…

Ο σωστός τρόπος για να παρκάρουμε κάθετα σε μια τέτοια θέση στάθμευσης είναι να το κάνουμε με την όπισθεν, οπότε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε, η διαδικασία απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό και η ασφαλής έξοδός από τη θέση στάθμευσης αφού ο οδηγός έχει πολύ καλύτερη εποπτεία του χώρου στον οποίο κινείται και μπορεί να αντιληφθεί πιο γρήγορα την παρουσία διερχόμενου αυτοκινήτου ή κάποιου πεζού.

Παράλληλα, στην περίπτωση που βγαίνουμε από μια κάθετη θέση στάθμευσης με την όπισθεν και χτυπήσουμε κάποιο άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε την ασφαλιστική ότι την ευθύνη τη φέρει ο οδηγός του άλλου οχήματος ακόμη και αν όντως είναι έτσι. Οπότε μειώστε και εσείς την πιθανότητα να εμπλακείτε σε ατύχημα που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά με το να παρκάρετε με την όπισθεν σε κάθετη θέση στάθμευσης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα