15.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΒΡΙΘΕΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠ’ ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟ Η ΡΑΦΗΝΑ

ΒΡΙΘΕΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠ’ ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟ Η ΡΑΦΗΝΑ

Ποιος φανταζόταν ότι κάτω απ’ ένα λοφάκι στη Διασταύρωση Ραφήνας θα βρισκόταν μια τόσο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη! Κι όμως η ανασκαφική ομάδα της αρχαιολόγου Ντίνας Παπαθανασίου, εντόπισε ακριβώς σ’ αυτό το σημείο σύμπλεγμα αρχαϊκών τάφων.

Ο τάφος που αποκαλύφτηκε αφορά ταφή επιφανούς άντρα της εποχής, που έχει ταφεί με μέλη της οικογένειάς του. Ουσιαστικά αποτελεί όπως θα λέγαμε σήμερα ένα οικογενειακό τάφο μέσα στον οποίο βρέθηκαν πολλά οστά που είχαν καεί και μεγάλος αριθμός αγγείων. 

Τι ακόμα θα αποκαλυφτεί στη συνεχιζόμενη ανασκαφή; 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Επισκόπηση Απορρήτου

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες, όπως είναι η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η υποστήριξη στην ομάδα μας προκειμένου να κατανοεί ποιες ενότητες του ιστότοπου σάς φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου.