18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΚΕΦΑΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΨΗΝΑΚΗ

ΑΚΕΦΑΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΨΗΝΑΚΗ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ εγκαλεί το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη με το χαρακτηριστικό τρόπο που έχει υιοθετήσει μέσω ερωτήσεων όπως ακολουθεί:   

Ερώτηση κρίσεως προσωπικά σε εσάς Κε Δήμαρχε Μαραθώνα:

Στη μέση του χειμώνα και αμέσως μετά τον χιονιά και  τις γνωστές καταστάσεις που αντιμετώπισε ο τόπος μας, αναγκάζετε σε παραίτηση 3 Αντιδημάρχους σας εκ των οποίων ο ένας ήταν ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας. Αυτός, που θα συντονίσει τις όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την προστασία ζωών και περιουσιών. Δηλαδή Κε Δήμαρχε και εξηγήστε μας, – γιατί μας είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον συντονισμό διοίκησης κρισίμων καταστάσεων – πώς γίνεται εν αναμονή κακοκαιρίας λόγω χειμώνα να έχουμε την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ακέφαλη, (ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ) συγχωρήστε μας αλλά αδυνατούμε να συντονισθούμε με τον πράγματι πρωτότυπο τρόπο διοίκησης που εφαρμόζεται στον Δήμο. 

Να υποθέσουμε, ότι βρίσκεται τώρα, Δημοτικός Σύμβουλος που δέχεται να αναλάβει την Πολιτική Προστασία του Δήμου, σε πόσο καιρό νομίζετε ότι θα έχει ενημερωθεί και θα μπορεί να αναλάβει αποτελεσματική δράση προστασίας των Δημοτών;  Θα είναι έτοιμος –αν είναι – μάλλον την άνοιξη.  

Να σημειώσουμε ότι τον ίδιο Αντιδήμαρχο είχατε επιφορτίσει και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Επειδή και οι δύο αυτοί τομείς είναι νευραλγικοί, σε περιπτώσεις κρίσης,  και με δεδομένη την ελλιπή επάνδρωση των υπηρεσιών και την έλλειψη ενδιαφέροντος των Προέδρων των Κοινοτικών διαμερισμάτων, με την φωτεινή εξαίρεση του Βαρνάβα και του Γραμματικού ήταν αδύνατον ένα άτομο να συντονίσει όλες τις  απαραίτητες κρίσιμες ενέργειες για αντιμετώπιση των εκτάκτων γεγονότων της όποιας Θεομηνίας.       

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση εμείς, η Δύναμη Πολιτών επειδή πραγματικά νοιαζόμαστε για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους, οργανώσαμε Ημερίδα με θέμα τις απαιτούμενες ενέργειες για την σωστή Πολιτική Προστασία  της περιοχής μας. 

Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και από άποψη συμμετοχής (είχε όρθιους η αίθουσα της βιβλιοθήκης στην Αλίκη) και από άποψη ποιότητος. Οι ομιλητές  ήταν όλοι οι ειδικοί του θέματος η Περιφερειακή Σύμβουλος αρμόδια για την Πολιτική Προστασία  Κα Γιάννα Τσούπρα,, ο Πυραγός Κος Αθανάσιος Αρβανιτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Κος Βλάσσης Σιώμος, ο εκπρόσωπος  των εθελοντών πυροσβεστών  Προβάλυνθου  Γιάννης Δαμιανόγλου   που ανέλυσαν πώς πρέπει να είναι οργανωμένη μια περιοχή για την αντιμετώπιση  όποιας θεομηνίας, καθώς και ο αντιπρόσωπος των Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα Κος Νίκος Ζάβρας   και πολλοί αντιπρόσωποι Συλλόγων και Σωματίων που περιέγραψαν τις ελλείψεις  που αντιμετώπισαν στην πρόσφατη βαρυχειμωνιά και προτάσεις αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων. 

Εντύπωση θετική προκάλεσε η περιγραφή των ενεργειών που έγιναν στο Βαρνάβα από την πρόεδρο του αντίστοιχου Κοινοτικού Διαμερίσματος Κας Χαράς Ασημακοπούλου. Την συζήτηση έκλεισε με τον καλλίτερο τρόπο ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης  Επιπυραγός  Βικέντιος Μαρινάκης.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η σχεδόν ολοκληρωτική αποχή των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας, που είναι παρόντες σε όλες τις κοπές πιτών αυτή την περίοδο, (φαίνεται ότι γνωρίζουν τόσο καλά τους τρόπους να μας προστατεύσουν που θεώρησαν μη αναγκαία την παρουσία τους).

Τιμητική εξαίρεση η παρουσία της Κας Αναστασίας Ρίζου, της Προέδρου του Βαρνάβα Κας Χαράς Ασημακοπούλου, της κοινοτικής Συμβούλου Νέας Μάκρης  Κας Ελισάβετ Δελαγραμμάτικα και του Κοινοτικού Συμβούλου Βαρνάβα Κου Ανδρέα  Πετράκου. Αυτοί  ΟΙ 4 ΑΙΡΕΤΟΙ  φαίνεται ότι δεν είχαν επαρκείς γνώσεις του αντικειμένου ή ότι έχουν συναίσθηση της ευθύνης, του να είσαι ταγμένος στην προστασία των συμπολιτών σου.

Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις ώστε όλοι οι συνδημότες μας να είναι ενημερωμένοι τόσο για το τι πρέπει να περιμένουν από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τι πρέπει να κάνουν για την αυτοπροστασία τους.

Σύντομα, επειδή εμείς νοιαζόμαστε, θα οργανώσουμε και άλλες Ημερίδες, με θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος των συνδημοτών μας.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα