22.7 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΙΛΑ-ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ)

ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΙΛΑ-ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ)

Μία ακόμη κατοικία-παλάτι μεγάλου Έλληνα επιχειρηματία βγαίνει σε πλειστηριασμό από τις επισπεύδουσες τράπεζες. Αυτή την φορά, πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο, που βρίσκεται επάνω σε έναν λόφο στο Μαρούσι, δίπλα στα Ανάβρυτα. Και ανήκει στον επιχειρηματία και πολιτικό μηχανικό Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Ομίλου τεχνικών εταιριών “Μηχανική ΑΕ”.

Ο πλειστηριασμός θα γίνει απο την Alpha Bank στις 16 Μαΐου, με τιμή εκκίνησης τα 6,82 εκατ. ευρώ.

Η μέχρι πρότινος κατοικία Εμφιετζόγλου περιλαμβάνει συνολικά 9 κτίρια και πολύ περισσότερα βοηθητικά, που βρίσκονται σε ένα κτήμα 60 στρεμμάτων, περιφραγμένο και πολύ καλά προστατευμένο από ψηλές μάντρες περιμετρικές σκοπιές, κάμερες και ειδικά συστήματα ασφαλείας.

Σπίτι και μουσείο μαζί 

Στη συγκεκριμένη κατοικία στεγάζεται και ένα μοναδικό μουσείο εικαστικών και γλυπτικών τεχνών, στο οποίο υπήρχαν καλά φυλαγμένα εκατοντάδες έργα τέχνης, πολύ μεγάλης αξίας, τα οποία συνέλεξε προσεκτικά ο γνωστός επιχειρηματίας, πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ.

Η Συλλογή Εμφιετζόγλου περιλαμβάνει 750 έργα, 260 καλλιτεχνών από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών το “Κρυφό Σχολειό” του Νικόλαου Γύζη, έργα των Παρθένη, Τσόκλη, Μαλέα, Λύτρα, Βολονάκη, Θεόφιλου, Γηπαράκι, Μπουζιάνη, κ.α.

Το “Κρυφό Σχολειό” αγοράστηκε σε δημοπρασία στο εξωτερικό έναντι 187,5 εκατ. δραχμών.

Στο αχανές κτήμα Εμφιετζόγλου, που έχει θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο μέχρι και την θάλασσα υπάρχουν ακόμη το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, ένα μεγάλο θερμοκήπιο, ένα ελικοδρόμιο και μία μεγάλη πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα